ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της αναστολής λειτουργίας των 2 κινητών μονάδων υγείας της 5ης ΥΠΕ 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας θεωρεί προσχηματική και επικίνδυνη για τους πολίτες την απόφαση της νέας ηγεσίας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας να αναστείλει τη λειτουργία των δύο Κινητών Μονάδων Υγείας.

Πρόκειται για μία αιφνιδιαστική ενέργεια με την οποία υποβαθμίζεται καίρια η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, υπηρεσιών που έχουν τύχει της αναγνώρισης όλου του κόσμου και ειδικότερα όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καθώς και κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών.

Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά τη θητεία της προηγούμενης ηγεσίας της 5ης ΥΠΕ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι Κινητές Μονάδες Υγείας επέκτειναν τη λειτουργία τους, πέρα από την Θεσσαλία και στην Στερεά Ελλάδα.

Η χρονική στιγμή που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να φέρει από το «παράθυρο» στο σύστημα παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έχει έντονα συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή μας.

Παράλληλα, είναι προκλητική η δήλωση του νέου διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Ξανθός –Πολάκης) είχε αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Υγείας, λόγω έλλειψης άδειας, κάτι που δεν ισχύει!

Επισημαίνεται ότι το διάστημα της οχτάχρονης λειτουργίας τους οι Κινητές Μονάδες Υγείας  της 5ης ΥΠΕ έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες χιλιάδες μαστογραφίες, μικροβιολογικές εξετάσεις, εξετάσεις οστεοπόρωσης και σπιρομέτρησης, ουρολογικές και εξετάσεις για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και περιφερειακών αγγείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ζητάει την άμεση επανάληψη των προγραμμάτων προληπτικών εξετάσεων των Κινητών Μονάδων Υγείας της 5ης ΥΠΕ, με την παράλληλη λύση όσων γραφειοκρατικών προβλημάτων υφίστανται για την λειτουργία τους,, καθώς και την ειλικρινή στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ