ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ Ο Γ.Σ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Γ. Ευαγγέλου: Δεν θα είμαστε κομπάρσοι στην κατηγορία

Τα σχέδια και το πενταετές πλάνο του συλλόγου προκειμένου η ιστορική ομάδα του Γ.Σ Τυρνάβου να επιστρέψει στη θέση που της αρμόζει στο Θεσσαλικό μπάσκετ παρουσίασαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Γιάννης Ευαγγέλου, αντιπρόεδρος του Γ.Σ.ΤΥΡΝΑΒΟΥ και Πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ Tirnavos Basketball Club,

όπως και ο τεχνικός της ομάδας Αχιλλέας Ζυγελόπουλος.

Εστιάζοντας στη 40χρονη ιστορία του συλλόγου ο κ. Ευαγγέλου αναφέρθηκα διεξοδικά στους στόχους της διοίκησης, παρουσιάζοντας ένα πλάνο πενταετίας, τονίζοντας πως «εδώ και τέσσερις μήνες ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια με στόχους ρεαλιστικούς που αντανακλούν στο μέγεθος της 40χρονης ιστορίας του συλλόγου μας. Με πλάνο πενταετίας με όραμα – σχέδιο και πολύ εργατικότητα , θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε ο Tirnavos Basketball Club να ξανακερδίσει την πραγματική θέση που του αρμόζει στο Θεσσαλικό μπάσκετ».

Αναλύοντας τους στόχους ο κ. Ευαγγέλου επικεντρώθηκε στα εξής: Πρώτος στόχος ήταν η συγκρότηση του τεχνικού team. Έτσι το πήρα πάνω μου και αποφάσισα να εμπιστευτώ τον έμπειρο coach Αχιλλέα Ζυγελόπουλο , ο οποίος έχει πολλές παραστάσεις από μεγαλύτερα πρωταθλήματα.
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά τις κουβέντας μας συμμερίστηκε το όραμα μου στο τρόπο λειτουργίας, αλλά και τη φιλοσοφία μου σε ότι αφορά για το μέλλον του συλλόγου.
Ο coach θα έχει μαζί του βοηθό και γυμναστή τον απόφοιτο Τ.Ε.Φ.Α Βασίλειο Μασούρα , στον οποίο θα εμπιστευτούμε τις τύχες των αναπτυξιακών τμημάτων των ακαδημιών μας που όμοιες της δεν υπήρχαν ποτέ στη πόλη μας. Είναι και αυτό ένα προσωπικό μου στοίχημα διότι θέλω να δώσω ευκαιρία σε νέους ανθρώπους.

Δεύτερος στόχος ήταν η στελέχωση του ρόστερ της ομάδας από παίκτες που μπορούν να προσφέρουν και να πρωταγωνιστήσουν.
Με δεδομένο πως ανέλαβα τον σύλλογο με μόλις έξι δελτία , καταλαβαίνετε πως είχα δύσκολο έργο στο να δημιουργήσω σε λίγο χρονικό διάστημα ένα ανταγωνιστικό σύνολο.
Αυτή τη στιγμή το ρόστερ απαρτίζεται από 19 αθλητές, νούμερο εξωπραγματικό αν αναλογιστεί κανείς σε ποια κατηγορία αγωνιζόμαστε.
Φέτος το υλικό απαρτίζεται από αθλητές από την ευρύτερη περιοχή του νομού με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Υπάρχουν νεαρά παιδιά που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής, όπως επίσης υπάρχουν και έμπειροι παίκτες που αφενός θα βοηθήσουν αγωνιστικά την ομάδα , αφετέρου θα γίνουν οι ίδιοι οδηγοί για τους νεαρούς παίκτες μας που θα πρέπει να αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν.

Τρίτος στόχος είναι ξεκάθαρος, θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε και σε καμία περίπτωση δε θα είμαστε κομπάρσοι στη κατηγορία. Οι αντίπαλοι μας θα δυσκολευτούν να μας κερδίσουν και ειδικά στην έδρα μας θέλουμε να κρατήσουμε το αήττητο. Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά μιας και ο καθρέφτης μια ομάδας είναι το παρκέ. Αν επιτευχθεί η άνοδος θα είμαστε χαρούμενοι αλλά δεν είναι και αυτοσκοπός μας.

Τέταρτος στόχος και ίσως ο πιο σημαντικός είναι το αντρικό μας τμήμα να γίνει η κορωνίδα και έμπνευση για τα αγόρια και τα κορίτσια τις Ακαδημίας μας στο υπέροχο άθλημα που λέγεται μπάσκετ .

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ

Πέμπτος στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια Ακαδημία μπάσκετ που σκοπό θα έχει τα παιδιά να μαθαίνουν σωστά το μπάσκετ , αλλά το σημαντικότερο και πιο δύσκολο είναι να τους μεταβιβάσουμε μια διαφορετική κουλτούρα, που με λύπη μου θα το πω πως ποτέ δεν υπήρξε κατά το παρελθόν.
Δυστυχώς ο Τύρναβος έμεινε πολύ πίσω……..
Σε καμία περίπτωση δεν είναι επιδίωξη μου να κάνω παιδομάζωμα για να πω πως έχουμε 100 η 150 παιδιά.
“Mότο” μου η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Θα πάρει χρόνο και έχω εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου. Τα τμήματα μας θα είναι αυστηρά 15μελή έτσι ώστε οι προπονητές μας να εργάζονται με διάθεση και προσήλωση και τα παιδιά να χαίρονται έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να υλοποιηθούν οι στόχοι μας. Βασικός στόχος μου είναι σε 5 χρόνια το ρόστερ της ομάδας κατά 70% με 80% να απαρτίζεται από παίκτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου!

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η καλλιέργεια τις αθλητικής και μπασκετικής παιδείας για το σύλλογο ο Γ. Ευαγγέλου ανέφερε πως «θα δοθεί μεγάλη προτεραιότητα στο να αγαπήσουν τα παιδιά της ακαδημίας μας τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση το μπάσκετ και να μπολιαστούν από τις αρχές του συλλόγου μας, που είναι η συνεργασία, ο υγιής ανταγωνισμός, η πειθαρχία, το ήθος και η χαρά για το παιχνίδι».

«Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι. Από τη μεριά μας θα παρέχουμε υψηλού επιπέδου προπονητικό πρόγραμμα και όλες τις απαραίτητες συνθήκες για όλα τα παιδιά του Τυρνάβου», κατέληξε, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους στήριξαν την προσπάθεια.

«Θέλω να ευχαριστήσω για όλη την βοήθεια και την αγάπη που έχουμε ήδη εισπράξει από τη νέα Δημοτική Αρχή και ειδικά από τον Αντιδήμαρχο σε θέματα αθλητισμού κ. Χρ. Κατσαρό που υποσχέθηκε υλοποιήσιμες ενέργειες σε ότι αφορά το κλειστό γήπεδο, αλλά και από όλη την πόλη καθώς και τους χορηγούς μας που πίστεψαν στο εγχείρημα μας και τους ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας. Τους θέλουμε όλους κοντά μας είτε να μας στηρίξουν ηθικά είτε υλικά».

ΑΧ. ΖΥΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Παίρνοντας το λόγο ο κόουτς της ομάδας Αχ. Ζυγελόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Γ. Ευαγγέλου για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να δουλέψω στο ιστορικό Γ. Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ BASKETBALL CLUB .
Η ομάδα βρίσκεται ήδη στην τρίτη βδομάδα προετοιμασίας και όλοι οι αθλητές παρουσιάζονται με μεγάλη όρεξη και ενθουσιασμό παρά το δύσκολο πρόγραμμα.
Φέτος είχαμε σαν επιλογή μας να δημιουργήσουμε μια ομάδα με μικρό μέσο ηλικίας που θα κάνει πρωταθλητισμό.
Το βασικό όμως κριτήριο για το ρόστερ τις ομάδας ήταν πάνω από όλα ο χαρακτήρας του κάθε αθλητή που θα συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια και μπορώ να πω ότι είμαι ήδη πολύ περήφανος που το καταφέραμε αυτό. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος αλλά πιστεύω πως στο τέλος θα δικαιωθούμε όλοι, παίκτες, τεχνικό team και η διοίκηση του συλλόγου», υπογράμμισε ο τεχνικός, ο οποίος κλείνοντας αναφέρθηκε και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

«Θα σας απαντήσω με κάτι που ίσως ακουστεί κλισέ, κάθε προπονητής θέλει οι παίκτες να τα δίνουν όλα στην προπόνηση και στους αγώνες να είναι μαχητές. Αυτό που μπορώ εγώ και οι παίκτες μου να σας υποσχεθούμε είναι πως θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε ψυχικά και σωματικά για αυτήν βαριά φανέλα που υπηρετούμε. Και περιμένουμε όλη την πόλη κοντά μας να μας βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια».

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ