ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε ευχαριστεί του συναδέλφους δημοσιογράφους μέλη και μη μέλη της για τη συμμετοχή στην απεργία

Το Δ.Σ. της ΕΣΗEΘΣΤΕ-Ε εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του σε όλα τα μέλη του, αλλά και τα μη μέλη που συμμετείχαν σύσσωμα στην απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων εναντίον νομοθετικών προβλέψεων που υπονομεύουν εργασιακά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πάνω από το 95% των ΜΜΕ σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, συμμετείχε στην απεργία κατανοώντας πλήρως ότι οι προωθούμενες αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα ενός «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου

που μόνο προς όφελός τους δεν είναι.

Οι ελάχιστες θλιβερές εξαιρέσεις ΜΜΕ (Νέος Αγών, Αλήθεια Καρδίτσας, Επικαιρότητα, Λαμιακός Τύπος Karditsa Live, The newspaper κ.α.) που προχώρησαν σε απεργοσπασία για να κερδίσουν εφήμερη αναγνωσιμότητα, ακροαματικότητα και λίγα κλικ παραπάνω, είναι άνευ σχολιασμού. Άλλωστε οι τοπικές κοινωνίες που ζούμε και εργαζόμαστε, γνωρίζουν άριστα το ρόλο του καθενός μας.

Θα τους υπενθυμίσουμε μόνο, ότι υπήρξαν και στο παρελθόν αντίστοιχα μεμονωμένα φαινόμενα, με άσχημη δυστυχώς κατάληξη αργότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ