Η ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΘΕΨΥΠΑ

Με μεγάλη συγκίνηση, παρακολούθησα την  ομάδα της Θεσσαλικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης και Αποκατάστασης να στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδας στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5Χ5 των ΑΜΕΑ με ειδικές ικανότητες, που διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Βεβαίως, το τεράστιο και βαθιά ανθρωπιστικό έργο της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. είναι γνωστό εδώ και καιρό και πλέον πανθομολογούμενα έχει κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Η αποσυλοποίηση των  ψυχικά πασχόντων ασθενών μέσα από τη ΘΕΨΥΠΑ,  έδωσε έμφαση στην προσομοίωση της ζωής τους σε μια κανονική καθημερινότητα, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι σήμερα να μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή, σε κάθε έκφανσή της, ζώντας σε δομές που διασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες και τους βοηθούν  στην κοινωνική ένταξή τους .

Η πρόσφατα μεγάλη διάκριση της ομάδας της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α δεν ήταν λοιπόν, παρά το απαύγασμα της πολυσχιδούς, κοινωφελούς και ανθρωπιστικής δράσης του ΔΣ, των στελεχών και των εργαζομένων της , που προσφέρουν άοκνα τη στήριξή τους και διακρίνονται για το έργο τους

Οι Άνθρωποι που φιλοξενούνται στις δομές, δεν χρειάζονται την ρηματική στήριξη όλων μας, αλλά πρωτίστως επιζητούν τον σεβασμό μας.

Με το πρόσφατο  επίτευγμά τους , τον κέρδισαν για άλλη μια φορά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ