ΒΡΟΝΤΕΡΟ ¨ΟΧΙ” ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΒΡΟΧΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πανθεσσαλικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρισα ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ και με αφορμή την επίσκεψη Μ. Πομπέο στη χώρα μας.

Παρά τα τερτίπια του καιρού, που οδήγησαν αρχικά τους διοργανωτές σε ανακοίνωση για μεταφορά της εκδήλωσης σε προστατευμένο χώρο (Χατζηγιάννειο), η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε κανονικά στην κεντρική πλατεία, με τους διαδηλωτές να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμφωνία.

«Τασσόμαστε ανοιχτά κατά της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ και κλιμακώνουμε την πάλη μας δίνοντας αγωνιστική απάντηση στην επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο στη χώρα μας», τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με την πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας Δ. Παπαστεργίου να στέκεται και στην αναβαθμισμένη παρουσία των Αμερικανών στην 110 ΠΜ και το Στεφανοβίκειο, σημειώνοντας τη στοχοποίηση της ευρύτερης περιοχής.

«Πρόκειται για ορμητήρια πολέμου του αμερικανοΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαστεργίου, καλώντας σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία, ενώ η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, παρά τη βροχή που ξεκίνησε να πέφτει και πάλι στην πόλη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ