ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΡΑΨΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Συνάντηση του υπουργού Υποδομών με τον δήμαρχο Τεμπών Γ. Μανώλη και τον βουλευτή Χρ.Κέλλα

Δύο ζητήματα εξέχουσας σημασίας για τον Δήμο Τεμπών, έθεσαν στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης και ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ κ. Χρήστος Κέλλας, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του στο υπουργείο.

Αρχικά τόσο ο δήμαρχος όσο και ο κ. Κέλλας ενημέρωσαν τον αρμόδιο υπουργό για ένα πάγιο αίτημα των δημοτών – φορέων της περιοχής του Δήμου Τεμπών, το οποίο αφορά στην ολοκλήρωση του κόμβου της Ραψάνης στο ύψος του Πυργετού.

Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για τον Δήμο Τεμπών όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά οι δύο άνδρες, αφού με τον επικείμενο κόμβο που θα είναι αμφίπλευρος θα δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο για την είσοδο – έξοδο των οχημάτων από και προς την Αθήνα, αλλά και για την είσοδο – έξοδο από και προς τη Θεσσαλονίκη και το βορρά της χώρας γενικότερα.

Για να συμπληρώσουν ακόμη ότι ο ολοκληρωμένος κόμβος θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και προς τα ορεινά θέρετρα του Δήμου Τεμπών, τις περιοχές της Ραψάνης, της Κρανιάς, της Αιγάνης, της ιστορικής κοινότητας των Αμπελακίων και της Κοιλάδας των Τεμπών, ενώ η δημιουργία του θα επιτρέψει την γρήγορη και ασφαλή διέλευση των οχημάτων, καθώς και των αγροτικών προϊόντων που παράγονται εντός και εκτός των γεωγραφικών ορίων των Δήμων Τεμπών και Αγιάς, και θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής.

Το δεύτερο θέμα που έθεσαν στον αρμόδιο υπουργό αλλά και στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη οι κ.κ Μανώλης και Κέλλας, ήταν αυτό της μετακίνησης των διερχόμενων οδηγών από τις σήραγγες των Τεμπών, λόγω του προγραμματισμένου κλεισίματος της παλιάς γέφυρας για τη συντήρηση του οδοστρώματος.

Ο δήμαρχος ζήτησε όλο αυτό το διάστημα που θα γίνονται οι εργασίες συντήρησης οι διερχόμενοι οδηγοί και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι του Δήμου Τεμπών, να μετακινούνται δωρεάν και να μην επιβαρύνονται με το αντίτιμο των διοδίων, είτε των πλευρικών του Ευαγγελισμού, είτε των μετωπικών του Μακρυχωρίου.

Ο κ. Καραμανλής άκουσε με τη δέουσα προσοχή τα αιτήματα που του έθεσαν ο Δήμαρχος Τεμπών αλλά και ο Λαρισαίος βουλευτής και τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα τα εξετάσει με θετικό τρόπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ