ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΙΩΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΣΤ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΟ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Το αριστείο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πήρε πρόσφατα ο Δαμασιώτης δικηγόρος Αστέριος Χατζημίχος για τη διάκρισή του σε πανελλήνιο διαγωνισμό δικηγόρων.

Ο νεαρός δικηγόρος που έκανε την πρακτική του σε δικηγορικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε στη Λάρισα  και μεγάλωσε στο Δαμάσι Τυρνάβου απ’ όπου κατάγεται. Αποφοίτησε με άριστα από το Γενικό Λύκειο Τυρνάβου και βραβεύθηκε από την Eurobank λόγω της άριστης επίδοσης του στις πανελλαδικές εξετάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» (21/10/2011).

Το Μάρτιο του 2017 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό «λίαν καλώς» (7.51). Από τον Απρίλιο του 2017 ως το Δεκέμβρη του 2018 πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση σε δικηγορικά γραφεία της Θεσσαλονίκης. Το Σεπτέμβρη του 2018 εισήχθη κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων στο τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας- Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τον Οκτώβρη του ίδιου έτους εισήχθη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Νομικής ΑΠΘ στην κατεύθυνση του Ποινικού Δικαίου και της Εγκληματολογίας. Η φοίτηση του στο εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα τελεί υπό αναστολή για την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας.

Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του κινούνται στο χώρο του Ποινικού δικαίου, της Εγκληματολογίας, της Πολιτικής Ιστορίας και της Ιστορίας του Δικαίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com