ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Στα μέσα της εβδομάδας θα κλείσει ο δρόμος και θα ανακοινωθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η έντονη βροχόπτωση της Παρασκευής, κάποιες γραφειοκρατικές διατυπώσεις και η επιδείνωση του καιρού που αναμένεται αύριο μεταθέτουν για αργότερα τις εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στην οδό Λαρίσης, στο τμήμα από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου έως τη διασταύρωση με την οδό Σαλαμίνας.

Ετσι η προγραμματισμένη διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Λαρίσης από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και για διάστημα 12 ημερών μετατίθεται για την ημέρα έναρξης των εργασιών πιθανά προς το τέλος της εβδομάδας.

Για τη διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει η παρακάτω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενώ ζητήθηκε άδεια από το Α.Τ. Τυρνάβου και το υπεραστικό ΚΤΕΛ που θα πρέπει να αλλάξει το δρομολόγιο.

Για τις ακριβείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και για το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Μιλώντας για το θέμα στη συνεδρίαση του δ.σ. ο δήμαρχος Γ. Κόκουρας σημείωσε:

“Στον Δήμο μας περιήλθε η από 27-09-2019 αίτηση της εταιρείας «SOLIS A.T.E.», με θέμα «Άδεια τομής οδοστρώματος και εκσκαφής της οδού Λαρίσης, στα πλαίσια κατασκευής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΗΝ Δ.K. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (Β΄ ΦΑΣΗ)», μεταξύ ημών και της ΔΕΥΑ Τυρνάβου».
Η ανωτέρω ανάδοχος εταιρεία μας ενημερώνει για την έναρξη κατασκευής των εργασιών τοποθέτησης των αγωγών ακαθάρτων στο τμήμα της οδού Λαρίσης σε μήκος 500,00 περίπου μέτρων, από την οδό Αγ. Κων/νου έως τη διασταύρωση με την οδό Σαλαμίνος, σύμφωνα με το συνημμένο σχέδιο, την Δευτέρα 7η Οκτωβρίου 2019 και για
χρονικό διάστημα δώδεκα (12) ημερών, ήτοι μέχρι την 18η Οκτωβρίου 2019.
Για τις ανωτέρω εργασίες, οι οποίες περιγράφονται λεπτομερώς στην αίτησή τους, θα απαιτηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Λαρίσης. Επομένως αιτούνται την χορήγηση των απαιτούμενων αδειών τομής οδοστρώματος και εκσκαφής σε όλο το τμήμα της οδού Λαρίσης, καθώς επίσης την
συνδρομή του Α.Τ. Τυρνάβου και την αρωγή μας στην εφαρμογή των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου.
Προκειμένου λοιπόν να ολοκληρωθεί η εκτέλεση του ανωτέρω έργου και δεδομένου ότι οι εργασίες κρίνονται επείγουσες για την ομαλή εκτέλεσή του και η αποφυγή έναρξης τους σε μεταγενέστερο χρόνο, ήτοι φθινοπωρινή – χειμερινή περίοδο, προτείνω να είμαστε θετική προς το ανωτέρω αίτημα”.
Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο όπως αποφασίσει σχετικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του δημάρχου και μετά διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη του :
– Τις διατάξεις του άρθρου 65 του ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει,
– Την από 27-09-2019 αίτηση της εταιρείας «SOLIS A.T.E.»,
– Το αριθ. πρωτ. 1591/27-09-2019 έγγραφο της ΔΕΥΑΤ,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Αποδέχεται την από 27-09-2019 αίτηση της εταιρείας «SOLIS A.T.E.», με θέμα «Άδεια τομής οδοστρώματος και εκσκαφής της οδού Λαρίσης, στα πλαίσια κατασκευής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΗΝ Δ.K. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (Β΄ ΦΑΣΗ)», μεταξύ ημών και της ΔΕΥΑ
Τυρνάβου», σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο ιστορικό της παρούσης.
2. Εγκρίνει την χορήγηση άδειας τομής οδοστρώματος και εκσκαφής σε τμήμα της οδού Λαρίσης της Κοινότητας Αμπελώνα, μήκους 500,00 περίπου μέτρων, από την οδό Αγ. Κων/νου έως τη διασταύρωση με την οδό Σαλαμίνος, καθώς επίσης και τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως περιγράφονται στην ανωτέρω αίτησης της αναδόχου εταιρείας στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΗΝ Δ.K. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ