“ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ” ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«…το ρεμπέτικο έχει επιβάλλει τη δύναμή του σε όλους μας. Αυτά τα τραγούδια είναι τόσο κοντινά σ’ εμάς και σε τέτοιο σημείο δικά μας που δεν έχουμε νομίζω σήμερα τίποτα άλλο να ισχυριστούμε το ίδιο. Το ρεμπέτικο κατορθώνει με μια θαυμαστή ενότητα να συνδυάσει το λόγο,  τη μουσική και την κίνηση.

Από τη σύνθεση μέχρι την εκτέλεση με ένστικτο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την τριπλή αυτή εκφραστική συνύπαρξη που ορισμένες φορές φτάνει τα όρια της τελειότητας, θυμίζει μορφολογικά την αρχαία τραγωδία…»

Μ. Χατζιδάκις

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, το Δ.Ω.Λ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας, το Δίκτυο Περραιβία και ο Χορευτικός Όμιλος Λάρισας, διοργανώνουν τη μουσικοχορευτική μουσικο-θεατρικο-χορευτική παράσταση «Από το Ρεμπέτικο στο Λαϊκό», το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού θα παρουσιάσει η εκπαιδευτικός διδάκτωρ στο  Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ευαγγελία Ράπτου-Στεργιούλα, που θα μας γνωρίσει ή θα μας φρεσκάρει τις γνώσεις μας για τον κόσμο της ρεμπέτικης μουσικής. Θα ξεδιπλωθούν ιστορίες, μικρές και μεγάλες, συναρπαστικές και παθιασμένες. Ιστορίες για τους πρωταγωνιστές!!!

Σας υποσχόμαστε μια αλλιώτικη και πολύ κεφάτη βραδιά.

Μια βραδιά που τα έχει όλα: μουσική, τραγούδι, χορό, θέατρο, ιστορική αφήγηση.

Στην παράσταση συμμετέχουν:

Ορχήστρα-Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Τσιαβές

Μπουζούκι: Κολτσίδας Γιώργος

Κιθάρα: Καβαλιεράτος Σπύρος

Βιολί-Μπαγλαμάς: Μακρόπουλος Ρήγας

Ακορντεόν: Ντάλλας Μανώλης

Μπουζούκι: Σακκάς Αποστόλης

Τραγούδι: Πάσχου Γιάννης, Γιαννούκα Δήμητρα

Οριεντάλ: Παπαδήμου Μαριάννα

H Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών χορών του Γιώργου Κόκκινου

Η Θεατρική Ομάδα της Μαίρης Κουτόβα: Μάγδα  Αθανασιαδου, Χρηστος  Δημητριαδης, Βασιλης Αθανασιαδης, Χρηστος Τσιομπανακος, Βασιλης Μαντζιωκας, Παναγιωτης  Παπαδοπουλος. «Σκορπούν  το γέλιο…. Οι  Μπεκρήδες  εν  δράσει».

Οριενταλ: Μαριάννα Παπαδήμου.

Επιμέλεια Οργάνωσης:

Ευαγγελία Ράπτου Στεργιούλα – Δρ. Παν. Αιγαίου & Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Παν. Αιγαίου

Μαίρη Κουτόβα

Είσοδος: 5 ευρώ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com