ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ – ΕΞΩ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας με ενημέρωση για τις συνεδριάσεις του δ.σ. της ΕΛΜΕ

Με μια τροπολογία ντροπή για τη Δημοκρατία η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετατρέπει την ΕΥΠ στην αλήστου μνήμης ΚΥΠ. Διαλύει κάθε έννοια εύνομης λειτουργίας του κράτους.

Με την ντροπιαστική τροπολογία προχωρούν στη δημιουργία συνδέσμων της ΕΥΠ  στη δημόσια  διοίκηση χωρίς την υποχρέωση να δημοσιεύουν στο ΦΕΚ κάθε πληροφορία, σχετική με τις δραστηριότητές τους.

Μπορούν πλέον να τοποθετούν τους «εκλεκτούς» τους οπουδήποτε στη δημόσια διοίκηση, χωρίς καμία ανακοίνωση, χωρίς κανένα κανόνα.

Η όποια παράνομη δραστηριότητα τους, στο εσωτερικό της χώρας – παρακολούθηση υπαλλήλων, παρακολούθηση πολιτικών προϊσταμένων, υπεξαίρεση εγγράφων, καταπάτηση νόμου προσωπικών δεδομένων, κ.α. θα μπορεί να συγκαλυφθεί χωρίς καμία συνέπεια.

Πρόκειται για απολύτως επικίνδυνη εξέλιξη για τη δημοκρατία. Αντίστοιχο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΥΠ υπήρχε επί δικτατορίας, μόνο που ακόμη και τότε, οι επίτροποι ήταν γνωστοί!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

Ενημέρωση για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας

Υποβάλαμε το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση στο πρώτο Δ.Σ. του Σεπτέμβρη.

Με πλήρη σύμπνοια όλες οι άλλες παρατάξεις ανέβαλλαν τη συζήτησή σε απανωτές συνεδριάσεις.

Μας ζήτησαν να φέρουμε κείμενο, τους το δώσαμε. Μετά η ΔΑΚΕ είπε πως λέμε ψέματα και θα μας καταγγείλει, στη συνέχεια ζήτησαν να τους φέρουμε τη συγκεκριμένη τροπολογία, την καταθέσαμε στα πρακτικά κι αυτή, αφού «δε μπορούσαν» να τη βρουν, και μετά κόπων και βασάνων μπήκε σε ψηφοφορία.

Στην οποία ψηφοφορία ΔΑΚΕ – ΠΕΚ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ψήφισαν λευκό.

Οπότε η ΕΛΜΕ Λάρισας δεν έχει κανένα πρόβλημα με το να αλωνίζουν κρυφοί σύνδεσμοι της ΕΥΠ στις δημόσιες υπηρεσίες, στα υπουργεία και όπου αλλού «κινδυνεύει» το δόγμα νόμος και τάξη.

Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός πως η ΔΑΚΕ δεν τόλμησε να ψηφίσει «κατά» παρότι έλεγε πως δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Αφήνουμε την «ανεξάρτητη» ΔΑΚΕ να συνεχίζει τις βόλτες της στα βουλευτικά γραφεία της Ν.Δ.

Δε μας προκάλεσε φυσικά καμία εντύπωση που η ΠΕΚ ψήφισε το ίδιο με τη ΔΑΚΕ. Απορούμε γιατί είναι ακόμη ξεχωριστές παρατάξεις αυτές οι δύο! Εδώ και πολύ καιρό η ΠΕΚ δε διανοείται να κάνει κάτι στο οποίο δε συμφωνεί η ΔΑΚΕ! Μια φορά το έκανε και απολογούνταν μισή ώρα…

Οι δε ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ διαφώνησαν με την ανακοίνωση, γιατί δεν τους κάλυπτε αλλά δεν μπήκαν στον κόπο μια ολόκληρη εβδομάδα να συνδιαμορφώσουν το κείμενο και ζήτησαν κι άλλη αναβολή. Ένας μήνας δε τους έφτανε! Όποιος δε θέλει να ζυμώσει.. λέει ο λαός μας.

Να χαίρονται την “κανονικότητά” τους που τόσο πολύ όλοι αγωνίστηκαν να έρθει..

Οι οποίες ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έβγαλαν προσφάτως ανακοίνωση και μας καταγγέλλουν γιατί λέει βάζουμε διάφορα θέματα στο Δ.Σ. Μόνο που δε λένε πως οι ίδιες από τις 7 Ιούλη και μετά έχουν πέσει σε ένα είδος ύπνωσης. Φαίνεται παρακουράστηκαν στην προσπάθεια που κατέβαλλαν τόσα χρόνια να έρθει η «κανονικότητα» και τώρα ξεκουράζονται! Που είναι οι παλιές καλές εποχές που μια εβδομάδα μετά το Γενάρη του 2015 έλεγαν στο Δ.Σ. «να μην αφήσουμε να αλώσουν το κράτος..» και καλούσαν σε πορεία στην Αθήνα. Ούτε μια ανακοίνωση, ούτε ένα θέμα δεν έχουν φέρει στο ΔΣ όλο αυτό το διάστημα. Φαίνεται πως κατά τη γνώμη τους όλα είναι καλά!

Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά χωρίς ελλείψεις,

η αξιοκρατία και η αριστεία πάει… σύννεφο,

οι συνάδελφοι δουλεύουν στον τόπο συμφερόντων τους,

η προσφυγική εκπαίδευση γνωρίζει άνθιση, τα προσφυγόπουλα δεν πειράζει αν δε μπορούν να εμβολιαστούν και να πάνε σχολείο,

το κοινωνικό μέρισμα πήγε περίπατο,

οι συνθήκες ζωής των προσφύγων βελτιώθηκαν,

η ΔΕΗ ακρίβυνε αλλά υπάρχουν και οι ιδιωτικές εταιρίες να καλύψουν το κενό,

οι απεργίες δυσκολεύουν τη ζωή των ανθρώπων και πρέπει να καταργηθούν,

οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καταργούνται,

οι ευέλικτες μορφές εργασίας ξανααυξάνονται

τα golden boys των υπουργών πληρώνονται με τον ανώτατο μισθό στο δημόσιο,

σκάνδαλα δεν υπάρχουν παρά μόνο σκευωρίες,

το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό και πρέπει να πουληθεί σε ιδιώτες για να πούμε το νερό…νεράκι,

το περιβάλλον καταστρέφεται αλλά δε βάζουν θέμα και θυμώνουν με εμάς που το θέσαμε,

οι διορισμοί έγιναν και δεν το καταλάβαμε,

τα πτυχία των κολλεγίων θα εξισωθούν με αυτά των Πανεπιστημίων

και πολλά πολλά ακόμη που για τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, όπως και για τις ΔΑΚΕ-ΠΕΚ δεν είναι προβλήματα.

 

Και για όλα αυτά τους πειράζουν οι ΣΥΝΕΚ που προσπαθούν να τα αναδείξουν! Όπως κάναμε πάντα και αυτό φαίνεται εύκολα από τη στάση που κρατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, ανεξάρτητα ποιος κυβερνούσε. Κι αυτά, προς απογοήτευσή τους, είναι καταγεγραμμένα και δεν ξεγράφονται με τα ψέματά τους.

Πολύ ωραίες υπηρεσίες προσφέρουν…

Αφήνουμε στην άκρη τις ασυναρτησίες που φτάνουν να μπερδεύουν τις ΣΥΝΕΚ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μόνο για τον Αχελώο δε μας κατηγορήσανε ακόμη! Ποτέ δεν είναι αργά!

Στην κρίση σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ