Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μια ακόμη τάση φαίνεται πως βρίσκεται στα «σκαριά» όσον αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του επικείμενου συνεδρίου του.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζεται μια παρέμβαση ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου. Ο ίδιος ο πρόεδρος ξεκίνησε τον διάλογο ώστε μετά το συνέδριο του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τις πλατιές λαϊκές δυνάμεις».

Όπως είπε ο κ. Κόκκαλης, η κίνηση αυτή βρίσκεται σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν γίνεται κάτι κρυφό, δεν γίνεται μια “φράξια” ούτε θα πηγαίνουμε απέναντι από κάποιους άλλους», υπογράμμισε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε την πρωτοβουλία ως «κίνηση πολιτών» που κινούνται στον χώρο «του προοδευτικού δημοκρατικού κέντρου, με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο εκσυγχρονιστικό κόμμα, πιο δημοκρατικό πιο μεγάλο» και συμπλήρωσε ότι ο βασικός κορμός του κόμματος είναι και θα παραμείνει αριστερός.

«Δεν θα υπάρχει επικεφαλής», είπε ο κ. Κόκκαλης και απέφυγε να ανοίξει τα «χαρτιά» του για τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα. «Μπορεί να είναι η κ. Χρυσοβελώνη. Όχι, δεν θα είναι η κ. Κουντουρά. Δεν θέλω να μπω σε ονόματα», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν γίνεται κάτι κρυφό, δεν γίνεται μια “φράξια” ούτε θα πηγαίνουμε απέναντι από κάποιους άλλους».

«Θα κατατεθεί (σ.σ. στο συνέδριο) κείμενο θέσεων και αρχών στο πλαίσιο της διεύρυνσης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Η μεγάλη αυτή κοινωνική πλειοψηφία θα δημιουργηθεί από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κι όπως καταλαβαίνετε, στο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι βασικός κορμός η αριστερά αλλά θα είναι και δυνάμεις μέχρι και το προοδευτικό, κέντρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

altsantiri.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ