ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

Με έντονους συμβολισμούς για την συνεργασία και τη φιλία των νέων της Ευρώπης, μέσω της εκπαίδευσης και ειδικότερα μέσω των προγραμμάτων ERASMUS πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, δράσης δενδοφύτευσης στον «Πάρκο των Χρωμάτων» (πρώην Χατζηχαλάρ) από μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων της Λάρισας

αλλά και χωρών της Ε.Ε. που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην πόλη στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας και της φιλίας των λαών της Ευρώπης και ειδικότερα των νέων ανθρώπων. Αναφέρθηκε επίσης στην πολύχρονη ιστορία της Λάρισας καθώς και στο γεγονός ότι στην πόλη διαχρονικά  συμβίωναν πληθυσμοί διαφόρων εθνοτήτων και εθνοτικών ομάδων.

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Γυμνασίου Φαλάνης κ. Αλέξης Καλέσης και καθηγητής από σχολείο της Σλοβακίας.

Σημειώνεται ότι η ιδέα που προέκυψε από εκπαιδευτικούς σχολείων συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus, ενώ η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή  της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων. Στόχος των εκπαιδευτικών είναι κάθε αντιπροσωπεία  σχολείων άλλων κρατών επισκέπτονται την Λάρισα στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus, να φυτεύουν από ένα δένδρο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 4ο Λύκειο, το 6ο Λύκειο, το 3ο Γυμνάσιο Λάρισα, το Γυμνάσιο Φαλάνης, και το Γυμνάσιο – Λυκ. Τάξεις Μακρυχωρίου καθώς και αντιπροσωπείες σχολείων από Αυστρία, Ιταλία, Σλοβακία, Ρουμανία και Βουλγαρία  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus tτου 4ου Λυκείου Λάρισας με θέμα «Ενας για όλους, Ολοι για έναν – Αλληλεγγύη, Αλληλοβοήθεια στο σχολικό επίπεδο και την κοινωνία».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Ζαούτσος, ο εντενταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Θ. Καφφές, ο σύμβουλος του δημάρχου κ. Π. Καμάρης  και στελέχη της Υπηρεσίας Πρασίνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ