ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ;

Ερώτηση του Βασίλη Κόκκαλη προς την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως

 Αν θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας με την υλοποίηση του δρομολογημένου από την προηγούμενη κυβέρνηση, φορέα διαχείρισης, ρωτά ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης,

την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Στην ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Η αξιοποίηση και αναζωογόνηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας με αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό έργο, είναι ένα σημαντικό και κομβικής σημασίας εγχείρημα το οποίο διαχειρίστηκε και προχώρησε σημαντικά η προηγούμενη κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο των ενεργειών και πρωτοβουλιών της προηγούμενης κυβέρνησης, εκδόθηκε η υπ. αριθμ. πρωτ. 2658/131537/01.10.2018 (ΑΔΑ: ΩΒ144653ΠΓ-5ΟΥ) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία συστήθηκε και συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας (Επιτροπή Αξιολόγησης Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής) με έργο τη μελέτη, κατάρτιση και εισήγηση στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προγράμματος για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας, προς όφελος των αγροτών και την ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Βάσει της ανωτέρω Απόφασης διεξήχθησαν συνεδριάσεις, στις οποίες συζητήθηκαν οι προτάσεις διαφόρων φορέων που θα μπορούσαν να εμπλακούν στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής και συνετάγη το σχετικό πόρισμα.

Με αφορμή το πόρισμα αυτό, είχε δοθεί εντολή να συσταθεί ένας φορέας διαχείρισης της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής και των εγκαταστάσεων της, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στον οποίο θα πρέπει τουλάχιστον να συμμετέχουν ο  ΕΛΓΟ–«Δήμητρα»-, ο Δήμος Λαρισαίων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Και ενώ πριν τις εθνικές εκλογές είχε ετοιμασθεί το νομοθετικό πλαίσιο από τα Υπουργεία Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σύσταση του παραπάνω φορέα διαχείρισης, οι πολιτικές εξελίξεις με τις πρόωρες εκλογές διέκοψαν τη διαδικασία.

Οφείλει λοιπόν η νέα κυβέρνηση – εφόσον θέλει να προχωρήσει το έργο της ανασύστασης της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας, – να προχωρήσει την παραπάνω διαδικασία, εκτελώντας ουσιαστικά το τελευταίο στάδιό της.

Για τους παραπάνω λόγους,

Ερωτάσθε κυρία Υπουργέ:

Πότε προτίθεσθε να προχωρήσετε στην υλοποίηση του φορέα  διαχείρισης της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής  και των εγκαταστάσεων της;»