ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΘΕΒ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του τοπικού Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με αφορμή την απαράδεκτη όπως χαρακτηρίζεται προσφυγή του ΣΕΒ στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ενάντια στο «ξεπάγωμα» των τριετιών.

«Πρόκειται για μια προσφυγή που επιβεβαιώνει ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν την κατάργησή τους, ενώ παράλληλα επιδιώκουν να μπορούν να διαμορφώνουν τους μισθούς όπως θέλουν κι όποτε θέλουν. Στοχεύουν στα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς ώριμα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, με γενικευμένη ευελιξία και σταθερός τους στόχος παραμένει το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων και της σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Θέλουν και νομικά να βάλουν πάγο στις κατακτήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων», σημείωσαν οι συνδικαλιστές.

«Απάντηση στους σχεδιασμούς τους έδωσαν ήδη οι εργαζόμενοι με την επιτυχία των απεργιών στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη και συνεχίζουμε με την κλιμάκωση του αγώνα. Δυναμώνουμε τον Αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις, για Σύγχρονους Όρους Δουλειάς και Αμοιβής και για Ζωή με Δικαιώματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του ΣΘΕΒ Έλενα Καματέρη, στην οποία και παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ