ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ “ΕΞΟΔΟΣ” ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Ζητώντας την άμεση απόσυρση της αυταρχικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού αλλά και τη διατήρηση της αυτονομίας των θεραπευτικών κοινοτήτων το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ παραχώρησε το πρωί της Τρίτης έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις της κοινότητας,

ανακοινώνοντας παράλληλα την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Λάρισα.

«Το να μιλήσουμε για τους χιλιάδες που μπήκαν τοξικοεξαρτημένοι και βγήκαν φοιτητές σε Πανεπιστήμια είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, όταν το υπουργείο με γενικόλογες αναφορές και συκοφαντίες ρίχνει λάσπη στο πρόγραμμα», ανέφερε ο υπεύθυνος της «Εξόδου» Σωτήρης Μπουντής υπογραμμίζοντας πως «το αυτοδιοίκητο αποτελεί τον θεμέλιο λίθο του ΚΕΘΕΑ».

Αξίζει να επισημανθεί πως αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο κ. Μπουντής στάθηκε ιδιαίτερα στην παράγραφο 6, σύμφωνα με την οποία το διορισμένο ΔΣ καλείται εντός τριμήνου να καταθέσει τις προτάσεις του στο υπουργείο Υγείας προκειμένου αυτό να επανακαθορίσει τη στάση του για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ!

«Κινδυνεύει η λειτουργία ενός οικοδομήματος κοντά 40 χρόνων» ανέφεραν και οι εργαζόμενοι-στελέχη του προγράμματος, ενώ νωρίτερα και σε μια έντονα φορτισμένη τοποθέτηση η εκπρόσωπος του Συλλόγου Οικογένειας Μαρία Ξανθοπούλου σημείωσε πως δεν τους αφορούν τα «γιατί» μιας απαράδεκτης απόφασης, περιγράφοντας πως «όταν χτυπούσαμε την πόρτα του ΚΕΘΕΑ ξέραμε πως θα απεξαρτηθούν τα παιδιά μας, δίχως να φανταζόμαστε πως θα ξαναγεννηθούν!».

«Το μήνυμά μας προς τους κυρίους του υπουργείου είναι ένα: «Ρε ΚΕΘΕΑ που σας χρειάζεται!», έκλεισε την τοποθέτησή της η κ. Ξανθοπούλου, καλώντας όλους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις μετέχοντας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ