ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας χαιρετίζει  τις μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Λάρισα ,Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Πομπέο, διατρανώνοντας την αντίθεση του ελληνικού λαού στην επικίνδυνη αυτή συμφωνία και στην πολιτική

της κυβέρνησης της ΝΔ, που ανανεώνει, ενισχύει κι επεκτείνει το επικίνδυνο πλέγμα των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα μας.

Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί για τα δήθεν “οφέλη” από  την επικίνδυνη αυτή συμφωνία, είναι εκτός πραγματικότητας. Οι επενδύσεις για τις οποίες μιλάνε, αποσκοπούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή στρατιωτική παρουσία, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού. Την ίδια στιγμή, τα επιχειρήματα περί “ομπρέλας του ΝΑΤΟ” που εγγυάται τάχα την “ασφάλεια”, τη “σταθερότητα”, την “προστασία από την  Τουρκία”, καταρρίπτονται από την ιστορική πείρα που υπάρχει, αλλά κι από την ίδια την πραγματικότητα, μετά το “πράσινο φως” από τις ΗΠΑ για νέα τουρκική επέμβαση στη Β. Συρία, ενάντια στον συριακό λαό.

Φέρουν τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – που πανηγυρίζει για την επίσκεψη Πομπέο – και όλοι εκείνοι, που ακόμη και τώρα εξακολουθούν να σπέρνουν τον επικίνδυνο εφησυχασμό, προσπαθούν να αθωώσουν τον ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, αλλά ταυτόχρονα και σε μαγνήτη επιθέσεων.

Καταγγέλλουμε, καταδικάζουμε κι υπογραμμίζουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την απόπειρα καταστολής της κινητοποίησης στην Αθήνα, που επιχειρήθηκε μπροστά από το άγαλμα του μακελάρη προέδρου των ΗΠΑ, Χ. Τρούμαν, αλλά και όλους τους χαφιέδικους μηχανισμούς που αποπειρώνται να στοχοποιήσουν αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Συνεχίζουμε δυναμικά και πολύμορφα τον αγώνα μας στο επόμενο διάστημα μέσα από συσκέψεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις σε κάθε χώρο, ώστε να ενημερωθεί πλατιά ο λαός μας, να αποκαλύψουμε τους επικίνδυνους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς. Να απαιτήσουμε το ξήλωμα όλων των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων. Η καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία, να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και Πανεπιστήμιο, παντού!

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ! – Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ