Η ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΕΘΕΑ

Η ανακοίνωση της διοίκησης του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών του νομού

Η ΕΛΜΕ Λάρισας βρίσκεται στο πλευρό των ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, ανταποκρινόμενη στο αίτημά τους και καλεί τους εκπαιδευτικούς να παρευρεθούν την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στην πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου,

που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ,  με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ. Η κυβέρνηση κατ’ ουσία, με την απόφασή της να ελέγχει με ένα έμμισθο διορισμένο ΔΣ τη διοίκηση, του υπό δρομολόγηση νέου κρατικοδίαιτου ΚΕΘΕΑ, οδηγεί μια  ανεξάρτητη δομή, στον κομματικό και πελατειακό έλεγχο.

Η ΕΛΜΕ Λάρισας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κι εκφράζει την αντίθεσή της και τη διαμαρτυρία της, σε μία πολιτική επιλογή, που επισείει την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του ιδιαιτέρως ευαίσθητου τομέα, ο οποίος συνδέεται με τη θεραπεία των εξαρτημένων συνανθρώπων μας. Ο χαρακτήρας των θεραπευτικών κοινοτήτων προσδιορίζεται από τις αρχές του εθελοντισμού και της συμμετοχικότητας, στην υπηρεσία της δωρεάν και δημόσιας θεραπείας της εξάρτησης, χωρίς τόσα χρόνια να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Υπερασπιζόμαστε τα μέλη ενός φορέα με κύρος και κοινωνική προσφορά και στηρίζουμε, ενώνοντας τη φωνή μας, μαζί με τους εργαζόμενους, τους θεραπευόμενους, τους γονείς και τους φίλους, να μην αλλοιωθεί αυτός ο ξεχωριστός, συλλογικός και άλλης κουλτούρας χαρακτήρας της οργάνωσής του, που 40 χρόνια τώρα, σώζει και ενδυναμώνει τους συνανθρώπους μας, απέναντι στην εξάρτηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ