ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΤΗΣ Μ. ΓΚΟΥΝΤΟΥΒΑ (ΦΩΤΟ)

«Αναγέννηση…Χώμα, νερό και φωτιά…» τιτλοφορείται η νέα δουλειά της γνωστής Λαρισαίας κεραμίστριας Μαριάννας Γκουντουβά, που φιλοξενείται στην αίθουσα εκθέσεων «ΤΑΚΗΣ ΤΛΟΥΠΑΣ» του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας, ενώ πλήθος κόσμου έδωσε το παρών το απόγευμα της Τρίτης στα εγκαίνια

της έκθεσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Έργα σύγχρονης καλλιτεχνικής κεραμικής, μοναδικά αντικείμενα που ισορροπούν ανάμεσα στη χρήση τους ως καθημερινά σκεύη και στην αισθητική απόλαυση ενός εντυπωσιακού έργου τέχνης, καθώς και πρωτότυπες κεραμικές συνθέσεις και γλυπτά με τη γνωστή αισθητική υπογραφή της Λαρισαίας δημιουργού είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι φιλότεχνοι που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, ενώ σε σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας αναφέρθηκε με θέρμη στο έργο «μιας εμπνευσμένης και ανήσυχης καλλιτέχνιδας».

«Η ομορφιά της ψυχής της αποτυπώνεται στις δημιουργίες της, ενώ η ίδια αφήνει σπουδαίο έργο μέσα από τους μαθητές της», σημείωσε η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα-Περίφανου, ενώ η φιλόλογος και ιστορικός Τέχνης Άννα Σπανοπούλου μίλησε για τη συνύπαρξη της Τέχνης με τον άνθρωπο, τονίζοντας πως η δημιουργός «ακολουθεί συνειδητά την πανάρχαια παράδοση της κεραμικής δουλεύοντας τα υλικά της σαν άντρας, ενώ τα αποτελέσματα έχουν έντονη θηλυκή ταυτότητα».

«Αναγέννηση: χώμα, νερό και φωτιά. Η δύναμη και η ανεξάντλητη ενέργεια της γης, η καθαρτική και αναζωογονητική ιδιότητα του νερού και το πάθος και η ένταση της φωτιάς χαρακτηρίζουν το έργο της Μ. Γκουντουβά, αντανάκλαση μιας προσωπικότητας, και στοιχεία που συνθέτουν έναν ουσιαστικά όμορφο άνθρωπο», ανέφερε η θεατρολόγος Μαρία Παπουτσή, που συντόνισε την εκδήλωση, ενώ η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου από τις 10.00-13.00 και από 18.00-22.00 από Δευτέρα έως και Σάββατο και την Κυριακή από 10.00- 14.00.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ