ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Συνάντηση εργασίας σε πολύ θετικό κλίμα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους και φορείς του Νομού.

Οι εν λόγω συναντήσεις στόχο έχουν την καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής, την προώθησή τους σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και την αναζήτηση άμεσων λύσεων για την πόλη και τους Ανθρώπους της.

Στη συνάντηση εντοπίστηκαν τα μεγάλα ζητήματα της πόλης που κυρίως συνοψίζονται στο ζήτημα της αξιοποίησης εκτάσεων του ΟΣΕ, οι οποίες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, οι σιδηροδρομικές γραμμές που διέρχονται μέσα από την πόλη, δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα, το οποίο αναμένεται να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο, δεδομένης της σύμπραξης ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Cosco, αφού αναμένεται να οδηγήσει σε τριπλασιασμό της κίνησης των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών, ενώ επιπλέον συζητήθηκε η αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου πέριξ του υπάρχοντος σταθμού του ΟΣΕ.

Ένα ακόμη ζήτημα που απασχόλησε τα δύο μέρη, ήταν η αξιοποίηση των στρατοπέδων που βρίσκονται στον ιστό της πόλης, όπως επίσης και η επίσπευση των διαδικασιών, σε συνεργασία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, έτσι ώστε το κέντρο της Λάρισας να αναμορφωθεί πλήρως.

Συζητήθηκε επίσης και το οξύτατο ζήτημα του προσφυγικού– μεταναστευτικού και συγκεκριμένα του hotspot στο Κουτσόχερο, οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην λειτουργία του προσφυγικού καταυλισμού, καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης των εκεί φιλοξενουμένων, θέματα τα οποία θα συζητηθούν στην επικείμενη συνάντηση μεταξύ του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του Δημάρχου και όλων των βουλευτών του νομού, που αναμένεται να οριστεί τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, από την συζήτηση δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν και οι εξελίξεις των έργων στον χώρο του αρχαίου θεάτρου, στο κέντρο της πόλης, καθώς πρόκειται για ένα έργο μεγάλου συμβολισμού για την πόλη της Λάρισας, το οποίο προωθείται με γρήγορες διαδικασίες από το Δήμο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται να παραδοθεί ολοκληρωμένο το επόμενο χρονικό διάστημα στους πολίτες της Λάρισας.

Η βουλευτής από την πλευρά της δεσμεύθηκε για τη συνέχιση της ήδη αγαστής συνεργασίας με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, το κοινό μέτωπο που απαιτείται για τα θέματα της πόλης, ενώ παράλληλα ανέλαβε την ευθύνη να προωθήσει στην κεντρική διακυβέρνηση, όλα τα μεγάλα, ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την πόλη, με κάθε  κοινοβουλευτικό μέσο που διαθέτει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ