ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ενημέρωση του ΔΣ από τον Απ. Καλογιάννη

Τη δέσμευση του αρμόδιου υπουργείου πως δεν τίθεται θέμα αύξησης των προσφύγων στη δομή του Κουτσόχερου μετέφερε στο πλαίσιο ενημέρωσης του σώματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, κάνοντας αναφορά σε σημαντικές αλλαγές που προκύπτουν

όσον αφορά στη στέγασή τους σε διαμερίσματα της πόλης.

Όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση με τον γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Π. Γεωργιάδη το πρόγραμμα “ΕΣΤΙΑ 1” ολοκληρώνεται με την αποχώρηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ενώ πλέον το πρόγραμμα θα συνεχισθεί με κρατική εποπτεία, χωρίς να ξεκαθαρίζεται ωστόσο ο ρόλος των ΜΚΟ.

«Εύχομαι η κρατική εποπτεία να έχει ανάλογα χαρακτηριστικά», σημείωσε ο δήμαρχος, δίχως να κρύψει τον προβληματισμό του για την αποχώρηση της Ύπατης Αρμοστείας από τα προγράμματα, ενώ όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πλέον σχεδιάζεται το πρόγραμμα “ΕΣΤΙΑ 2”, που αφορά σε 20.000 νέες θέσεις σε διαμερίσματα.

«Θέλω να πιστεύω πως δεν θα δούμε τη DRC (Δανέζικη ΜΚΟ) του Κουτσόχερου μέσα στην πόλη», τόνισε ο κ. Καλογιάννης, προσθέτοντας πως οι πρόσφυγες που ήδη διαμένουν σε διαμερίσματα στη Λάρισα θα αποχωρήσουν από αυτά και θα κατοικήσουν σε νέα, μέσω του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ», με την ιδιαιτερότητα πως οι ίδιοι θα έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ η πληρωμή του ενοικίου θα γίνεται μέσω voucher.

«Άγνωστο βέβαια το κατά πόσο ιδιοκτήτες θα έχουν τη διάθεση να συνομιλήσουν απευθείας με τους πρόσφυγες για την ενοικίαση» σχολίασε ο δήμαρχος Λαρισαίων, ο οποίος μάλιστα ενημέρωσε το σώμα πως ο γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε άγνοια για τα κοντέινερ που παραμένουν στο στρατόπεδο Μπουγά, ενώ επανέλαβε πως αναμένεται συνάντηση με τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη για το προσφυγικό.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ