ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Κείμενο – βίντεο Πασχάλης Μάντης

Με τον ανώτατο τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του ΤΕΦΑΑ της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας τιμήθηκε στις 9-10 2019 το βράδυ ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο νέο Αμφιθέατρο της Σχολής του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

Ο πρύτανης του ΠΘ μιλώντας στην κάμερα δήλωσε πως ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν η αιτία που ολόκληρες γενιές εμπνεύστηκαν και άρχισαν τον αθλητισμό.

“Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει ο Ελληνικός αθλητισμός και η Ευρωπαϊκή καλαθοσφαίριση. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων και έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής. Είναι ο μόνος που έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ και ως αθλητής και ως επικεφαλής προπονητής”.

Ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε:

“Έχοντας το καπέλο του ακαδημαϊκού αλλά και του ανθρώπου του αθλητισμού μπορώ να καταλαβαίνω πόσο μπορεί να βοηθήσει η επιστήμη τον αθλητισμό. Ο συνδυασμός εκπαίδευσης και έρευνας που υπάρχει στο πανεπιστήμιο είναι αυτός που το κρατάει συνεχώς ζωντανό και το εξελίσσει. Και όσο εξελίσσονται οι γνώσεις στον αθλητισμό, τόσο περισσότερα πράγματα μαθαίνουμε, τόσο περισσότερα πράγματα μπορούμε να συνδυάσουμε. Και το νέο, η καινοτομία, είναι πλέον στο να συνδυάζεις πράγματα, όχι να «σκάβεις» αποκλειστικά στο αντικείμενό σου”.

Το θέμα της ομιλίας του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου και σε μια κατάθεση ψυχής αναφέρθηκε σε όλες τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του.

Να σημειώσουμε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα 30 χρόνια λειτουργίας του έχει ως στόχο την αρμονική του σύνδεση με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και την αριστεία σε όλα τα επίπεδα: στη διδασκαλία, την έρευνα και την συμβολή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Δείτε το σχετικό βίντεο της εκδήλωσης:

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΜΑΝΤΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ