Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ!!!!

Αντιδράσεις για την ενέργειά της από γονείς και μαθητές

Σε μια ενέργεια που προκαλεί ερωτήματα, προχώρησε, σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο paidis.com, η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου η οποία, ως μη όφειλε, όρισε το προεδρείου του 15μελους του σχολείου χωρίς κάτι τέτοιο να προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία που αναφέρει:

«Το μαθητικό συμβούλιο του σχολείου (15μελές) συγκροτείται σε σώμα στην πρώτη του συνεδρίαση με φανερή ψηφοφορία μεταξύ των μελών του. Αποτελείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, το γραμματέα και 12 μέλη ισότιμα με το προεδρείο», με ακόμη πιο απλά λόγια τα μέλη του 15μελους ψηφίζουν μεταξύ τους με φανερή ψηφοφορία και εκλέγουν τον/την πρόεδρο, τον/την αντιπρόεδρο και τον/την γραμματέα.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε αντιδράσεις μαθητών αλλά και γονέων που επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους η διευθύντρια διόρισε το προεδρείο, λαμβάνοντας υπόψη τις ψήφους του καθενός και επικαλούμενη λόγους δημοκρατίας, ενέργεια που δεν προβλέπεται πουθενά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι “δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλοι οι μαθητές του σχολείου ανεξάρτητα από διαγωγή ή βαθμολογία”.

Ελπίζουμε να υπάρξει απάντηση από την πλευρά του σχολείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ