ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 22ο  ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην «καρδιά» των εξελίξεων που αφορούν τον σύγχρονο καρδιολόγο θα βρίσκεται το τριήμερο από 11 έως 13 Οκτωβρίου η Λάρισα, όπου και θα πραγματοποιηθεί το 22° Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος, που διοργανώνεται σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης και Έρευνας

και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Cleveland Clinic, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας και το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας.

Με αφορμή τις εργασίες του συνεδρίου παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σχετική συνέντευξη τύπου, με τον Φ. Τρυποσκιάδη, Καθηγητή Καρδιολογίας και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής να αναφέρεται στους σκοπούς του συνεδρίου, ενώ για τις εξελίξεις στον τομέα της Καρδιολογίας μίλησαν ο Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρ. Μπουντούλας και ο Καθηγητής Καρδιολογίας Γ. Σκουλαρίγκης.

«Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ενότητες που αφορούν τον Έλληνα γιατρό, να τον φέρουν κοντά στις σύγχρονες εξελίξεις και να τον βοηθήσουν στην καθημερινή κλινική πράξη, ενώ το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, επιστημονικές αντιπαραθέσεις και δορυφορικές διαλέξεις σε αμφισβητούμενα θέματα», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Στο συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν επιφανείς καρδιολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν χορηγηθεί 20 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ενώ στην τελετή έναρξης του Καρδιολογικού Συνεδρίου, την Παρασκευή, 20.15μμ, έχει προγραμματιστεί διάλεξη του Καθηγητή του Πανεπιστήμιου του Βελγίου Dirk Brutsaert, με θέμα: «Καρδιακή Ανεπάρκεια. Το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον. Από το Harvey στην Καρδιο–Ογκολογία».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ