“ΣΤΟ ΓΥΨΟ” Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Ν. Φασφαλή

Στον “γύψο” έθεσε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας την επιλογή Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ίδια στιγμή που διατυμπανίζει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Σε ποιο αλήθεια ευρωπαϊκό κράτος θα παραβιαζόταν τόσο κατάφωρα η αρχή της συνέχειας και ο Νόμος, χωρίς να δίνεται καμιά

εξήγηση στους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στην προκήρυξη της ελληνικής πολιτείας, αφιέρωσαν ώρες, ακόμα και μέρες, να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά και να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους;

Την περασμένη χρονιά έληξε θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης και δόθηκε παράταση μέχρι την επιλογή των νέων . Η παράταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα καθήκοντα Διευθυντών Εκπαίδευσης, λόγω παραιτήσεων ή συνταξιοδότησης, σε πολλούς Νόμους της χώρας να ασκούν με βάση το νόμο οι προϊστάμενοι των Εκπαιδευτικών Θεμάτων δηλαδή στελέχη που έχουν επιλεγεί με άλλες αρμοδιότητες.

Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε πριν ένα χρόνο Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής και τον περασμένο Μάρτιο έγινε προκήρυξη για την υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας για τις θέσεις αυτές.

Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση 660 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πέρα από την αίτηση κατέθεσαν και φάκελο με όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά των αντικειμενικών τους προσόντων.

Λόγω των εκλογών διεκόπη προσωρινά η λειτουργία όλων των Συμβουλίων και ενώ ξεκίνησε ξανά μετά από αυτές, το θέμα των επιλογών μπήκε στον “γύψο” !!!

Το ζήτημα πέρα από την ηθική του διάσταση, εγείρει και θέματα νομιμότητας αφού “πάγωσαν” οι διαδικασίες Επιλογής χωρίς να υπάρχει λόγος που να το δικαιολογεί.

Διαρροές και δημοσιεύματα πάνε και έρχονται και μιλούν για άλλο νομοθέτημα και για άλλα κριτήρια!!! Μήπως σκέφτονται κάποιοι να μας επιστρέψουν στις λογικές των επιλογών του 2004, δηλαδή “των δικών μας παιδιών”;

Ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός οι 660 αιτήσεις των συναδέλφων υποψηφίων Διευθυντών αραχνιάζουν στα ερμάρια Υπουργείου Παιδείας και καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να δηλώσει ξεκάθαρα εδώ και τώρα ποιες είναι οι προθέσεις της.

Ο κλάδος μας αγωνίστηκε για την Αξιοκρατία και τη Διαφάνεια και σε ότι μ’ αφορά θα παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου χωρίς κανέναν συμβιβασμό για την επικράτηση αυτών των αρχών και σ’ αυτό το θέμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ