ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Από την αστυνομία εξαρθρώθηκε μεγάλη ομάδα που είχε αναπτύξει πλούσια δράση

Επιτυχία της ΕΛΑΣ που προχώρησε στην εξάρθρωση “εγκληματικής οργάνωσης”, όπως τη χαρακτηρίζει, η οποία διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε εταιρείες και οικίες, ενώ φέρεται να διέπραξε και την πρόσφατη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων της Λάρισας.

Θυμίζουμε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δράστες αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό (πληροφορίες μιλούν για 250.000 ευρώ) ενώ νωρίτερα είχαν δέσει τον ιδιοκτήτη σε αποθήκη. Το εν λόγω χρηματοκιβώτιο βρέθηκε σε χωριό κοντά στη Λάρισα, με το ποσό ανέπαφο, καθώς οι δράστες μετά από καταδίωξη και ατύχημα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το όχημα πριν διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η επιτυχής ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της συμπρωτεύουσας και αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πολυάριθμες ληστείες και διαρρήξεις εταιρειών και οικιών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψη οκτώ (8) ατόμων, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη μέλη της συμμορίας.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση έδωσε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Αστυνόμο Β΄ Χρήστος Δημητρακόπουλος σημειώνοντας τα εξής:

«Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από εντατική και εμπεριστατωμένη έρευνα εξάρθρωσαν πολυμελή εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πολυάριθμες ληστείες και διαρρήξεις εταιρειών και οικιών σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες στις 9 Οκτωβρίου 2019, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης καθώς και Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σε διάφορες περιοχές της πόλης, συνελήφθησαν συνολικά 8 μέλη της οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη μέλη.

Πρόκειται για 7 άντρες και 1 γυναίκα ηλικίας από 17 έως 50 ετών, όλοι ημεδαποί.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέρρηξαν επιχειρήσεις και οικίες στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Λάρισας.

Συγκεκριμένα, διέπραξαν :

μία (1) ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Λάρισας απ’ όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο,

τέσσερις (4) διαρρήξεις επιχειρήσεων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Σερρών,

δύο (2) απόπειρες διαρρήξεων εταιρειών στη Θεσσαλονίκη,

δεκαπέντε (15) διαρρήξεις οικιών σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες και Δράμα και

τέσσερις (4) κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα.

Από την εγκληματική της δράση η οργάνωση αποκόμισε χρηματικό ποσό που ανέρχεται σε 295.000 ευρώ και τιμαλφή η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους είναι ότι, για τη διάπραξη των έκνομων ενεργειών χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» οχήματα δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, προκειμένου να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και να αποφύγουν τυχόν αστυνομικό έλεγχο, στα οποία είτε δεν τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, είτε τοποθετούσαν κλεμμένες ή παραποιημένες πινακίδες.

Τα εν λόγω αυτοκίνητα τα απέκρυπταν σε κλειστό, κλειδωμένο και περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Νικόπολης, όπου μετέβαιναν λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης, χρησιμοποιώντας για το λόγο αυτό τέσσερα επιπλέον οχήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έξι (6) οχήματα, εκ των οποίων τα δύο (2) «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα

Χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές

Πλήθος κινητών τηλεφώνων

Ένα (1) σύστημα καταγραφής και τέσσερις (4) κάμερες και

Δύο (2) φορητοί πομποδέκτες

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ