Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης προέκυψε το βράδυ της Πέμπτης μετά την πρόταση της ΛΑΣΥ για την έκδοση ψηφίσματος υπέρ του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, ενώ με παρεμβάσεις τους ο υπεύθυνος της κοινότητας «Έξοδος» Σ. Μπουντής και η πρόεδρος του συλλόγου Οικογένειας έδωσαν το στίγμα του Οργανισμού,
με τον κ. Μπουντή να δέχεται βροχή ερωτήσεων για τη λειτουργία του.
Σε μια μαραθώνια συζήτηση που ολοκληρώθηκε γύρω στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Δ. Παπαποστόλου που ανέφερε πως «ο τρόπος εκλογής διοίκησης στο ΚΕΘΕΑ δεν ήταν και ο πλέον δημοκρατικός» προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα, ενώ νωρίτερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης περιέγραψε ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα ζητώντας από το σώμα να συνταχθεί με την άποψη του ΚΕΘΕΑ και της κοινωνίας ζητώντας με ψήφισμα να επανέλθει η κατάσταση εκεί που ήταν.
«Η αλλαγή που επιχειρείται έχει να κάνει με μια προσπάθεια να λειτουργήσουν διαφορετικά τα προγράμματα (χορήγηση υποκατάστατων κλπ.) και φυσικά να προλάβουν τις εκλογές του Οργανισμού στις 13 Οκτωβρίου. Ό,τι καταφέραμε είναι διότι κρατηθήκαμε μακριά από κομματικές παρεμβάσεις και αυτό φοβόμαστε πως θα χάσουμε», ανέφερε ο κ. Μπουντής, ενώ παίρνοντας το λόγο και σε μια κατάθεση ψυχής η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας Μ. Ξανθοπούλου τόνισε πως «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει ρεβανσιστικά στην πλάτη των παιδιών μας».
«Το ΚΕΘΕΑ δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο γιατί είναι ήδη το καλύτερο, δεν είμαστε νούμερα, ούτε ψήφοι, ενώ δεν ήρθαν καν να συζητήσουν μαζί μας», κατέληξε η κ. Ξανθοπούλου.
Στις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων που ακολούθησαν η Ρ. Καραλαριώτου χαρακτήρισε «κρυστάλλινη» τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ σημειώνοντας πως δεν τη βρίσκει σύμφωνη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προτείνοντας διαβούλευση.
Ιδιαίτερα αιχμηρός στην τοποθέτησή του ο Π. Κρίκης ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και να υποβαθμίσει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα.
«Κάποιοι από δω μέσα θα σας χτυπήσουν φιλικά την πλάτη την ώρα που απενοχοποιούσαν τη χρήση της κάνναβης με την παρουσία τους σε ημερίδα στο κτίριο Κατσίγρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας πως «τα ψηφίσματα της ΔΑ και της μείζονος αντιπολίτευσης είναι κομμένα και ραμμένα στο να συγκαλύψουν τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».
Από την πλευρά του ο κ. Γούλας τάχθηκε κατά της ΠΝΠ ζητώντας διαπαραταξιακή να συζητήσει τις προτάσεις ψηφισμάτων, ο κ. Γαμβρούλας τάχθηκε υπέρ του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ υπογραμμίζοντας ότι «παραξένεψε η κυβερνητική απόφαση, η οποία δεν πείθει για τα κίνητρά της», ενώ ο κ. Βαιούλης σημείωσε πως «η ΝΔ επιχειρεί να “αλώσει” το “μαγαζί” του ΣΥΡΙΖΑ», ζητώντας παράλληλα μεγαλύτερη αστυνόμευση και κυνήγι των εμπόρων ναρκωτικών.
Με την κατάθεση τριών διαφορετικών ψηφισμάτων από τη δημοτική αρχή, την παράταξη της Ρ. Καραλαριώτου και την ΛΑΣΥ να προβληματίζει ακολούθησε ψηφοφορία, με το σώμα να εγκρίνει κατά πλειοψηφία το ψήφισμα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» με 24 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε το ψήφισμα της «Λάρισας Μπροστά» και 3 αυτό της ΛΑΣΥ.