ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

Ανακοίνωση της αντιπολεμικής κίνησης Λάρισας

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εισβολή του Τουρκικού στρατού στην Κουρδική περιοχή της  Συρίας  και μάλιστα με την ψευδεπίγραφη  ονομασία… «Πηγή Ειρήνης»!     

Οι προφάσεις που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία περί “διεθνούς δικαίου αυτοάμυνας” αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως σήμερα το διεθνές δίκαιο μεταφράζεται και χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, για να εξυπηρετήσει τα διάφορα Ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη  με την “άδεια” και την προτροπή των ΗΠΑ, και την ανοχή της ΕΕ του ΝΑΤΟ και όλων των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών, που έχει σαν στόχο την συντριβή των Κούρδων μαχητών και του αγώνα τους για αυτοδιάθεση, για μια δημοκρατική και ισότιμη συνύπαρξη όλων των λαών και των θρησκειών στην περιοχή.

 Η καταπολέμηση της «ισλαμικής τρομοκρατίας» και το αίμα των Κούρδων μαχητών ξεχάστηκαν ….

Η νέα αυτή στρατιωτική επιχείρηση, δείχνει τις αχόρταγες επιδιώξεις της Τουρκικής αστικής τάξης, που επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο Συριακό έδαφος. Διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για παραπέρα επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, επιτείνοντας τον εδαφικό κατακερματισμό της χώρας, που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου Ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως οι λαοί δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους ιμπεριαλιστές που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τα δικαιώματα των λαών ή το διεθνές δίκαιο, που υποκριτικά επικαλούνται .

Οι εργαζόμενοι στην χώρα μας από το παράδειγμα των Κούρδων ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το  πως χρησιμοποιούνται  “συμμαχίες” που γίνονται στο όνομα των “εθνικών συμφερόντων”  όπως η πρόσφατη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Αυτή η στρατιωτική τουρκική εισβολή δεν θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει το πράσινο φως στις Νατοϊκές Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Αλήθεια τι έχουν να πουν αυτοί που χαρακτήριζαν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ         ” παράγοντες ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή”  ,  ” στρατηγικούς εταίρους “… και πανηγύριζαν για την ” απομόνωση ” της Τουρκίας ;

Αποκαλύπτει πόσο έωλοι είναι οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της Κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσκεψη Πομπέο και τον δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ.                                                                      Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών.

Έξω οι Τούρκοι εισβολείς και οι Ιμπεριαλιστές από τη Συρία .

Καμμιά συμμετοχή-καμιά συνενοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, έξω οι βάσεις από την Ελλάδα, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ