ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΩΝ “ACTIVE YOUTH CHALLENGE” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Άκρως επιτυχημένα έκλεισε η ανταλλαγή νέων με τίτλο «Active Youth Challenge» που διοργανώθηκε στη Λάρισα στις 29 Σεπτεμβρίου με 6 Οκτωβρίου 2019 από τον οργανισμό ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ (I PARTICIPATE). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 50 νέοι και νέες από την Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ουγγαρία και Νορβηγία.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ Νεολαία, Βασική Δράση 1 της Ε.Ε.

Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής, οι συμμετέχοντες εξέτασαν μέσα από μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης το επίπεδο συμμετοχής των νέων (διαδικτυακή και μη) με ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη της ενεργούς συμμετοχής των NEETS και των νέων με λιγότερες ευκαιρίες.

Μέσω των ομαδικών δραστηριοτήτων και εργαστηρίων αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής των νέων και ειδικότερα των NEETs σε τοπικό, Ευρωπαϊκό και διαδικτυακό επίπεδο. Κατά την εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη του Βόλου είχαν την ευκαιρία μέσα από συνεντεύξεις μικρής διάρκειας να μιλήσουν με νέους της τοπικής κοινωνίας για την ιδέα του εθελοντισμού και την ενεργό συμμετοχή. Στην Καρδίτσα συμμετείχαν σε μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση των δράσεων για νέους και των προγραμμάτων που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή και συζήτησαν με τοπικούς φορείς (κ. Βασίλη Κουρκουνα, πρώην Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας του Δήμου Καρδίτσας – κα. Σωτηρία Μπακαλάκου, δημοτική σύμβουλος Δ. Καρδίτσας, πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών – κα. Φούλα Γκαραγκούνη, Κοινωνική λειτουργός, υπάλληλος προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” – κ. Σωκράτη Παππά, δημοτικός σύμβουλος Δ. Καρδίτσας) για νέες ιδέες μέσα απ’ τις οποίες μπορούν οι νέοι να αναπτύξουν ενεργό συμμετοχή στις τοπικές κοινωνίες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Τέλος οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τις δράσεις, τους στόχους και τις αξίες του προγράμματος Erasmus+ και έλαβαν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Youthpass.

Περισσότερες ανακοινώσεις για την ανταλλαγή υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του έργου:  https://activeyouthchallenge.wordpress.com/

στην ιστοσελίδα του οργανισμού: https://iparticipate.gr/

και στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης :

             https://www.facebook.com/iparticipatengo

             https://twitter.com/IParticipate2

             https://www.instagram.com/i_participate/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ