ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «Ο ΚΑΛΟΣ, Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΗΜΟΣ» ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Ξεπέρασαν τον εαυτό τους τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, που τίμησαν για μια ακόμη φορά τον διάσημο Ιταλό συνθέτη με μια μοναδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην υπόγεια Ρωμαϊκή Δεξαμενή του Διοκλητιανού στη Λάρισα,

όπου και προβλήθηκε η θρυλική ταινία «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» του 1966, που χαρακτηρίστηκε από την αριστουργηματική μουσική του Morricone.

«Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» είναι η τρίτη ταινία της «Τριλογίας των Δολαρίων», μετά το «Για Μια Χούφτα Δολάρια» (1964) και το «Μονομαχία Στο Ελ Πάσο» (1965). Σκηνοθετήθηκε από τον Sergio Leone, με τον οποίο ήταν συμμαθητής ο Morricone, με πρωταγωνιστές στους αντίστοιχους ρόλους τους Clint Eastwood, Lee Van Cleef και Eli Wallach, ενώ η ταινία συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και προβλήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως σε χώρο αρχαιολογικού μνημείου!

Ενθουσιασμένοι οι Λαρισαίοι που απόλαυσαν την προβολή στον ατμοσφαιρικό χώρο της Δεξαμενής, ενώ η εκδήλωση έτυχε μεγάλης προβολής, με το Σύλλογο να κάνει περήφανη τη Λάρισα διεθνώς μετά και τη νέα πρωτοβουλία του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ