ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, μαζί και με άλλους αιρετούς από το νομό Λάρισας, καλεσμένος της ευρωβουλευτή κ. Μαρίας Σπυράκη.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνοχή, χάρη στην οποία οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της ΕΕ.
vryxel11111Ο κ. Εσκίογλου είχε διαδοχικές επαφές με τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους οποίους ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τα εργαλεία χρηματοδότησης δήμων του μεγέθους των Φαρσάλων το τρέχον διάστημα, καθώς και για τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από συμπράξεις δήμων μικρού και μεσαίου μεγέθους με στόχο την απορρόφηση μεγαλύτερων κονδυλίων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
vryxel222Επιπρόσθετα, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις κι εμπειρίες με αυτοδιοικητικούς από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, σχετικά με τις σύγχρονες προκλήσεις και το ρόλο της αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη.
Να σημειωθεί τέλος πως η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους.

vryxel33

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ