ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ

Απρόοπτη εξέλιξη είχε η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, σε συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης, όταν γονείς της τοπικής κοινότητας Μάνδρας με παρέμβασή τους προχώρησαν σε καταγγελίες θέτοντας ευθέως θέμα ασφάλειας με αφορμή τη λειτουργία της δομής

του Κουτσόχερου, που βρίσκεται μια ανάσα από την κοινότητα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που όπως επισημάνθηκε είναι γνωστή στις αρχές καθώς έχει κατατεθεί σχετική μήνυση, το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο σε παιδική χαρά του χωριού, όταν προσφυγόπουλο απείλησε με μαχαίρι ανήλικα παιδιά.

Με αφορμή την παρέμβασή τους οι γονείς άφησαν αιχμές για την απουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη από τη συνεδρίαση θεωρώντας πως ήθελε να αποφύγει την όποια συζήτηση επί του θέματος, ενώ διένειμαν κείμενο στο οποίο αναφέρουν τα εξής:

«Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στις 12/10/2019 και ώρα 18.30 μ.μ. σε πάρκο του χωριού μας όπου βρίσκεται παιδική χαρά και παίζανε τα ανήλικα παιδιά μας, προσφυγόπουλο από τον καταυλισμό Κουτσοχέρου έβγαλε μαχαίρι το οποίο επέδειξε στα παιδιά μας και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους προφανώς για να τα εκφοβίσει και να τα αναγκάσει να αποχωρήσουν από το χώρο της παιδικής χαράς.

Το γεγονός καταγγέλθηκε άμεσα στο Α.Τ. Περιφέρειας Θεσσαλίας με ταυτόχρονη κατάθεση μήνυσης από τους γονείς και εν συνεχεία έρευνα του περιστατικού από τα αρμόδια όργανα για τον εντοπισμό του δράστη.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έναρξη λειτουργίας του καταυλισμού:

  • Από τη πρώτη ημέρα έλευσης του περιφέρονται σε θρησκευτικούς χώρους που βρίσκονται στο χωριό μας (Εκκλησίες Αγίου Βασιλείου- Αγίου Βλασίου και Προφήτη Ηλία) προκλητικά και χωρίς ίχνος σεβασμού πετώντας διάφορα αντικείμενα(σακούλες-τενεκεδάκια- πλαστικά μπουκάλια κλπ.) ενώ πολλές φορές κάνουν την ανάγκη τους με αποτέλεσμα πέραν των άλλων να δημιουργούνται εστίες μόλυνσης με απρόβλεπτες συνέπειες.
  • Τα παραπάνω παρατηρούνται και στους χώρους του σχολείου, στις παιδικές χαρές καθώς και στους χώρους άθλησης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση για τις δραστηριότητες των παιδιών του χωριού
  • Κρούσματα μικροκλοπών λεηλασιών και εισβολών στις αυλές των σπιτιών
  • Μετά τη δύση του ήλιου περιφέρονται στις γειτονιές του χωριού με αποτέλεσμα χωρίς τη θέληση τους οι κάτοικοι του χωριού να φοβούνται να κυκλοφορήσουν και τα καταστήματα να φυτοζωούν.
  • Έχει γίνει πολλές φορές κατάληψη της Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων με συνέπεια τα οχήματα να διέρχονται μέσα από το χωριό και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ατυχήματα-δυστυχήματα.
  • Ασκείται μπούλινγκ κυρίως σε παιδιά και γυναίκες».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι ζητούν την άμεση λήψη μέτρων απειλώντας να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους, ενώ όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση η κατάσταση που επικρατεί στη δομή απασχολεί ήδη διαπαραταξιακή επιτροπή που συστάθηκε για τον λόγο αυτό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ