ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΦΕΡΑΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Τέλος στην αγωνία μιας ανάπηρης γυναίκας που αντίκρισε το ανάλγητο πρόσωπο της ΔΕΗ, η οποία προχώρησε σε διακοπή της σύνδεσής της λόγω οφειλών, έδωσαν συνδικαλιστές και μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο πρόεδρος της κοινότητας Αργυροπουλίου κ. Βογιατζής και αιρετοί οι οποίοι σε συνάντηση με τον διευθυντή

Εμπορίας της ΔΕΗ Π. Ζιάκα απαίτησαν και πέτυχαν την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Ζιάκα η διακοπή αποδίδεται σε αστοχία του συστήματος, καθώς η γυναίκα έχει ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της επιχείρησης χωρίς πιθανότατα να αναφέρει πως υποστηρίζεται μηχανικά, με τους συνδικαλιστές να στέκονται ωστόσο στην απάνθρωπη απόφαση που πάρθηκε.

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει, κανείς δεν άκουσε τις εκκλήσεις της, ούτε και θορυβήθηκε από το γεγονός πως υποστηρίζεται μηχανικά έστω και αν παρέλειψε να το δηλώσει στη σχετική αίτηση;», αναρωτήθηκε εύλογα ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Με αφορμή το περιστατικό στο Αργυροπούλι το ΕΚΛ προχώρησε σε ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:

“Η «επιστροφή στην κανονικότητα» και η «ανάκαμψη» που ευαγγελίζεται και για την οποία κομπάζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση με ακόμη χειρότερους όρους της ίδια αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρέτησε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν θα ανατρέψει την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο λαός μας, αλλά θα ξεκληρίζει μέρα με την μέρα ακόμη περισσότερους, δείχνοντας στην ουσία ποιους εξυπηρετεί.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που βιώνει καθημερινά η εργατική τάξη είναι το παράδειγμα της ανάπηρης συναδέλφου μας από το Αργυροπούλι, η οποία είναι με μεταμόσχευση βαλβίδας στην καρδιά, και αν και πέρασε από την αρμόδια επιτροπή, έχει να εισπράξει σύνταξη για τουλάχιστον 7 μήνες λόγω γραφειοκρατίας που την κρατά “παγωμένη”.

Μέχρι σήμερα, που η ΔΕΗ πραγματοποίησε διακοπή της παροχής της, βρισκότανε σε διακανονισμό, τον οποίο αποπλήρωνε σταθερά. Είναι αδύνατον όμως μία λαϊκή οικογένεια χωρίς εισόδημα (στην συγκεκριμένη περίπτωση οφείλεται στην γραφειοκρατία της τοπικής και κρατικής διοίκησης) να μπορεί να αντεπεξέλθει. Όχι μόνο για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά για να μπορέσει να έχει τα στοιχειώδη για επιβίωση.

Για άλλη μία φορά το κράτος και οι μηχανισμοί του δείχνουν με τον χειρότερο τρόπο το ποιους εξυπηρετούν, και για αυτό τον λόγο δεν δίνουν την βαρύτητα που αρμόζει στην περίπτωση της συναδέλφου μας. Εφτά μήνες για να εισπράξει την σύνταξη της!!! Ενώ την ίδια ώρα, το ίδιο κράτος με τους ίδιους μηχανισμούς άμεσα μπορούν και ποινικοποιούν τους αγώνες, άμεσα βγάζουν παράνομες τις απεργίες, άμεσα νομοθετούν και χαρίζουν φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει άμεσα να δώσουν απαντήσεις, γιατί το «επιχείρημα» τους για μοναδικές και ατομικές περιπτώσεις (που τους κόβεται το ρεύμα) έχει πέσει στο κενό, μιας και καθημερινά στην πόλη μας η εργατική τάξη βιώνει μαζικά παρόμοιες καταστάσεις.

Το Εργατικό Κέντρο, μαζί με άλλους φορείς της πόλης μας πραγματοποιεί αυτή την στιγμή παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ για να απαιτήσει

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ της συναδέλφου μας!!!

Παλεύουμε:

Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φυσικού αερίου σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες. Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΚΟ.

Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φθηνό για το λαό

Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση)”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com