ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Ο απατεώνας απέσπασε το ποσό των 2.710 € από δύο ανυποψίαστους πολίτες

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, την (29-03-2019), ο 49χρονος ανήρτησε αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του προσωπικού του προφίλ, σχετικά με πώληση φωτογραφικής μηχανής και έπειτα από επικοινωνία έπεισε 32χρονο να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό του,  το χρηματικό ποσό των (2.100) ευρώ. Αμέσως μετά από την κατάθεση των χρημάτων, ο 49χρονος διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον 32χρονο, χωρίς ποτέ να του αποστείλει την φωτογραφική μηχανή.

Επιπλέον, την (14-04-2019), ο 49χρονος ανήρτησε αγγελία σε ιστοσελίδα, σχετικά με πώληση κινητού τηλέφωνου και έπειτα από επικοινωνία έπεισε 50χρονο να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό του,  το χρηματικό ποσό των (610) ευρώ. Αμέσως μετά από την κατάθεση των χρημάτων, ο 49χρονος διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον 50χρονο, χωρίς ποτέ να του αποστείλει το κινητό τηλέφωνο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ