ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΑΜΕ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΑΦΗΣΑΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Υποστήριξε ο Βασίλης Κόκκαλης σε περιοδεία με τον Σταύρο Αραχωβίτη

Κάλεσμα στη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει το πλούσιο έργο που άφησε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η προηγούμενη κυβέρνηση, απηύθυνε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε

στο νομό Λάρισας μαζί με τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Οι επαφές περιελάμβαναν περιοδεία και επαφές σε Ελασσόνα, Τύρναβο και Λάρισα, ενώ το πρωί της Τρίτης παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει το διάλογο με τους αγρότες, ο οποίος θα συνεχιστεί και από το Σταύρο Αραχωβίτη και από εμένα – εγώ ξεκινώ τις επόμενες ημέρες περιοδεία στην Πελοπόννησο. Ότι κάναμε ως κυβέρνηση, θα το κάνουμε κι ως αντιπολίτευση. Στη χθεσινή πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Ελασσόνα, διαπιστώσαμε πάρα πολλά πράγματα.

Το σημαντικότερο είναι πως αναδείξαμε το κυβερνητικό έργο, γιατί κάναμε πάρα πολλά για τα οποία είμαστε υπερήφανοι. Νοικοκυρέψαμε πάρα πολλές παθογένειες και βάλαμε στόχους. Άλλους τους πετύχαμε κι άλλους όχι. Εφαρμόσαμε πολιτικές για να είναι ανταγωνιστικός ο αγρότης. Τι διαπιστώσαμε; Ότι εκτός από τα προβλήματα όπως π.χ. ο καταρροϊκός πυρετός και η εξισωτική αποζημίωση των ετών 2013 – 2014, από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει γίνει μία ζώσα, πραγματική διαδικασία σε έναν συνεταιρισμό… δεν υπάρχει ο διάλογος με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα κι απουσιάζει παντελώς το σχέδιο…

Δεν μας έχει πει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τη θέση της για το ποια θα είναι η Ελληνική θέση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ή για το πώς μπορεί να είναι ανταγωνιστικός ο αγρότης μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής, εάν θα στηρίξουν συνεργατικά σχήματα και ποια είναι τα μακροπρόθεσμα μέτρα που θα πάρει για να βγει οριστικά από την κρίση ο Έλληνας αγρότης. Εμείς βάλαμε τα θεμέλια και είπαμε ότι θέλουμε έναν παραγωγό ο οποίος θα είναι εκπαιδευμένος. Κάναμε πολλά προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν βλέπουμε το ίδιο από την τωρινή κυβέρνηση. Θέλει τέτοιους αγρότες; Θέλει οργανωμένους αγρότες; Τι θέλει;

Όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου με τους Έλληνες κτηνοτρόφους και τους αγρότες διότι η δύναμή μας είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον πρωτογενή τομέα. Το έργο που κάναμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι σημαντικό και θα απαιτήσουμε από την τωρινή ηγεσία του υπουργείο να συνεχιστεί. Εάν το κάνει θα την επικροτήσουμε, διαφορετικά θα μας βρει μπροστά της».

Σημειώνεται τέλος πως συμβολικού αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρα στην περιοδεία ήταν η στάση στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, για την οποία ο κ. Κόκκαλης προχώρησε ως υφυπουργός το σχέδιο πλήρους επαναλειτουργίας της, εν αναμονή της τοποθέτησης του υπουργείου στη βουλή, μετά από σχετική ερώτηση του Λαρισαίου πρώην υφυπουργού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ