ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Θέματα που αφορούν τη φετινή αποστακτική περίοδο αλλά και το μέλλον του προϊόντος συζήτησαν σήμερα ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τομεάρχης αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης, παρουσία του πρώην υφυπουργού Β. Κόκκαλη, της βουλευτή Α. Βαγενά,

του πρώην βουλευτή Ν. Παπαδόπουλου, των αντιδημάρχων και στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δήμαρχος ενημερώνοντας το κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι φέτος λόγω των τεράστιων καταστροφών που υπέστη η αμπελοκαλλιέργεια δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την απόσταξη των διήμερων αμπελοκαλλιεργητών, ενώ τόνισε και τη συνεισφορά του κ. Αραχωβίτη, ο οποίος με τις παρεμβάσεις του την περυσινή χρονιά επέτρεψε στους αμπελοκαλλιεργητές να αποστάξουν.

Οι κ.κ. Αραχωβίτης και Κόκουρας συμφώνησαν ότι για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγή τσίπουρου θα πρέπει να υπάρξει κοινή γραμμή όλων των εμπλεκόμενων με το προϊόν, ώστε η χώρα να εμφανίσει μία ενιαία θέση για τη συνέχιση της παραγωγής του τσίπουρου με δεδομένες τις πιέσεις που δέχεται σε επίπεδο Ε.Ε. και όχι μόνο.

Ο κ. Αραχωβίτης ζήτησε ενημέρωση και για τα έργα που εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεστούν στο δήμο Τυρνάβου, τονίζοντας τη σημασία των προγραμμάτων ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 και ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ2.

ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Λίγο νωρίτερα οι κ.κ. Αραχωβίτης, Κόκκαλης, Βαγενά και Παπαδόπουλος επισκέφθηκαν την κτηνοτροφική μονάδα των αδελφών Παρλίτση έξω από τον Αμπελώνα και παρουσία του προέδρου Αρ. Μπαϊραχτάρη και κτηνοτρόφων μελών του κτηνοτροφικού συλλόγου Τυρνάβου συζήτησαν για προβλήματα της κτηνοτροφίας στην περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ