ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η παρέμβαση του Χρ. Κέλλα στη Βουλή στη συζήτηση για το αντικαπνιστικό νομοσχέδιο

«Εξασφαλίζονται οι πιστώσεις για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς καθώς και για το Ειδικό Διδακτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό για το σχολικό έτος 2019-2020, ενώ η φετινή χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά και με πολύ λιγότερα κενά.

Αποκαθιστούμε τον συμβολισμό της αριστείας στα δημοτικά σχολεία, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε εισάγοντας την κλήρωση για τη σημαία. Δεν είναι ρετσινιά η αριστεία και η αξιοσύνη! Η σημαία μας εγκοιτώνει αγώνες, θυσίες και αξίες, που μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά! Κάθε μαθητής, υψώνοντας τη σημαία, εξυψώνει και επικοινωνεί στην τοπική κοινωνία τους κόπους όλων των συμμαθητών του και επιλέγεται ως σημαιοφόρος, για να εκπροσωπήσει το σχολείο του και τις αξίες όλων μας.»

Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού, άλλα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις», εστιάζοντας σε ρυθμίσεις του Υπ. Παιδείας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού αναφέρθηκε στην επανασύσταση του ΕΟΔΥ ως ΝΠΙΔ, «προκειμένου να υποστηριχθεί με μεγαλύτερη ευελιξία η ερευνητική δραστηριότητά του», σημείωσε σε σχέση με την αντικαπνιστική νομοθεσία:

«Λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της νέας γενιάς. Το γεγονός ότι η πώληση καπνού απαγορεύεται ρητά στους ανηλίκους, σε συνδυασμό με την απαγόρευση του καπνίσματος σε αυτοκίνητα, που επιβαίνουν παιδιά, καθώς και στους αθλητικούς χώρους θα έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στο μέλλον».

Προσθέτως, επικεντρώθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα φάρμακα, υπογραμμίζοντας ότι θα ευνοήσουν τη «βελτίωση του ανταγωνισμού και τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών», ενώ ζήτησε μετ’ επιτάσεως από τον Υπουργό, Β. Κικίλια, να βελτιώσει το «clawback για γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιατρικά εργαστήρια».

Τέλος, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αφού επικρότησε την ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ, δια της απορρόφησης αρμοδιοτήτων του ΕΚΕΠΥ και της σύστασης του Αυτοτελούς Τμήματος Επιχειρήσεων Υγείας, στο οποίο θα λειτουργεί το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, επιδοκίμασε την εισαγωγή στόχων στις συμβάσεις των διοικητών των νοσοκομείων, την οποία χαρακτήρισε ως «πρότυπη για τις θέσεις ευθύνης στον δημόσιο τομέα».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας τόνισε:

«Αγωνιζόμαστε για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μία Ελλάδα, που γίνεται κάθε μέρα ολοένα και πιο φωτεινή. Δυναμώνουμε τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους και της ανθρώπινης ανάπτυξης, δίδοντας έμφαση στην Παιδεία και την Υγεία, που ενισχύονται σημαντικά με την υπερψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ