ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΈΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ που ζητά να μην υπάρξει καμιά συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Το ΕΚΝΛ καταγγέλλει το νέο  ιμπεριαλιστικό έγκλημα  που εξελίσσεται στην γειτονιά  μας, με την νέα εισβολή της Τουρκίας στην Συρία.

Είναι ένα έγκλημα που έχει τις ευλογίες των ΗΠΑ και γίνεται στον πλαίσιο των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή.  Η εξέλιξη αυτή αφήνει ολότελα εκτεθειμένη την Ελληνική Κυβέρνηση που πανηγύριζε με αφορμή την νέα Συμφωνία Ελλάδας –ΗΠΑ για τις βάσεις λέγοντας πως παίρνουμε ως αντάλλαγμα «ασφάλεια» για την χώρα μας. Είναι εκτεθειμένοι όλοι εκείνοι που καλλιεργούν το εφησυχασμό λέγοντας πως η αναβαθμισμένη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή θα την μετατρέψει σε «πυλώνα σταθερότητας». Ίσα-ίσα που όλα αυτά μετατρέπουν την περιοχή μας και τη χώρα μας, σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Γι΄αυτό η εξέλιξη αυτή μπορεί να είναι η αρχή σε μια δίνη πολέμου και καταστροφής που θα αγκαλιάσει την ευρύτερη περιοχή.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο λαό της Συρίας, στους κουρδικούς πληθυσμούς που δοκιμάζονται για άλλη μια φορά από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ήδη χιλιάδες ξεριζωμένων έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς.

Απέναντι στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών την διέξοδο μπορεί να την δώσει ο αγώνας των λαών. Απαιτείται επαγρύπνηση και αγωνιστική αντίδραση από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαικά στρώματα. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε ως λαός, όπως και οι γειτονικοί μας λαού από την συμμαχία με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, από την μετατροπή  της χώρας μας σε μια τεράστια ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση.

 

Απαιτούμε :

  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ .
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ