ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ

Τα αποτελέσματα της συμμετοχής της πόλης στην παγκόσμια συνάντηση των πόλεων που μαθαίνουν παρουσιάστηκαν σήμερα

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και στελεχών της δημοτικής αρχής για τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Λάρισας στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τις Πόλεις που Μαθαίνουν στο Μεντεγίν της Κολομβίας, την ανάδειξη της πόλης συντονίστριας της θεματικής ενότητας

«Δημοκρατία και Εκπαίδευση των Πολιτών» και τις επόμενες δράσεις που δρομολογούνται παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημαρχείο.

«Η συμμετοχή μας αποκτά ιδιαίτερη αξία και υπήρξε ξεχωριστός “σταθμός” για τη Λάρισα, καθώς η πόλη, μαζί με πόλη της Κορέας, γίνεται Συντονίστρια σε παγκόσμιο επίπεδο» σημείωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων, ανακοινώνοντας σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες και Εργαστήρι με τη συμμετοχή 70 φορέων με στόχο την προώθηση θεμάτων που απασχολούν την πόλη (15-17 Νοεμβρίου), έναρξη μέσα στο Νοέμβριο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» και λειτουργία πιλοτικού προγράμματος σε 11 από αυτά, έναρξη Τοπικού Σχεδίου Νεολαίας και ενεργοποίηση του ΔΣ Νεολαίας, ενώ τον Ιούνιο του 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα συνάντηση πόλεων σε συνεργασία με την ΟΥΝΕΣΚΟ, όπως και το Θερινό Σχολείο.

«Πρόκειται για σημαντικά βήματα εξωστρέφειας και παγκόσμιας αναγνώρισης για μια Λάρισα που πρέπει να δώσει μάχη για να αλλάξει συνολικά η κουλτούρα της και σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε και στο μέλλον», κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ Δ. Δεληγιάννης υπογράμμισε πως «η Λάρισα αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση των πολιτικών του ΟΗΕ και της ΟΥΝΕΣΚΟ», ενώ παίρνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Σ. Βούλγαρης τόνισε πως «η πόλη στέκεται ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη των Πόλεων που Μαθαίνουν».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ