ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

Κάλεσμα της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας ενόψει της κινητοποίησης του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 11.30 π.μ.

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εισβολή του Τουρκικού στρατού στην Κουρδική περιοχή της Συρίας και μάλιστα με την ψευδεπίγραφη ονομασία… «Πηγή Ειρήνης»!

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη με την “άδεια” και τις πλάτες των ΗΠΑ, την ανοχή της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της Κυβέρνησης , που έχει σαν στόχο την συντριβή των Κούρδων μαχητών και του αγώνα τους για αυτοδιάθεση, για μια δημοκρατική και ισότιμη συνύπαρξη όλων των λαών και των θρησκειών στην περιοχή.

Με τη  νέα αυτή στρατιωτική επέμβαση επιδιώκεται  να διαμορφωθούν οι  προϋποθέσεις για παραπέρα επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, με στόχο τον εδαφικό κατακερματισμό της χώρας,

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως οι λαοί δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους ιμπεριαλιστές που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τα δικαιώματα των λαών ή το διεθνές δίκαιο, που υποκριτικά επικαλούνται .

Οι εργαζόμενοι στην χώρα μας από το πάθημα  των Κούρδων ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το πως χρησιμοποιούνται “συμμαχίες” που γίνονται στο όνομα των “εθνικών συμφερόντων” όπως η πρόσφατη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας της Ελλάδας – ΗΠΑ.

Η στρατιωτική τουρκική εισβολή δεν θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει το πράσινο φως στις Νατοϊκές Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Αλήθεια τι έχουν να πουν αυτοί που χαρακτήριζαν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ” παράγοντες ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή” , ” στρατηγικούς εταίρους “… και πανηγύριζαν για την ” απομόνωση ” της Τουρκίας ;

Αποκαλύπτει πόσο έωλοι είναι οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της Κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσκεψη Πομπέο και τον δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών. Το μέλλον του λαού της Συρίας είναι εσωτερική του υπόθεση που μπορεί να επιλυθεί δημοκρατικά σε μια κυρίαρχη χώρα με ανεξαρτησία από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τις ξένες δυνάμεις και την παράταση του πολέμου.

  • Έξω οι Τούρκοι και οι Ιμπεριαλιστές από τη Συρία Αλληλεγγύη στο λαό της .
  • Καμιά συμμετοχή-καμιά συνενοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Έξω οι βάσεις από την Λάρισα και την  Ελλάδα, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ