ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Γ.Γ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Τη Λάρισα επισκέπτονται από το πρωί της Παρασκευής στελέχη της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Παιδικής Προστασίας της Σερβίας, ενώ αντιπροσωπεία τους βρέθηκε σε σχολεία της πόλης και είχε σειρά επαφών με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Λαρισαίων.

Η υποδοχή της αντιπροσωπείας έγινε στο 33ο Δημοτικό Σχολείο, στη συνοικία της Ν. Σμύρνης, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Δεληγιάννη, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Θεμάτων Σωτ. Βούλγαρη, την αν. προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σ. Παπαδοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Λαρισαίων και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ αμέσως μετά οι Σέρβοι ξεναγήθηκαν σε όλες τις δομές και εγκαταστάσεις του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας από το Δ/ντή Β. Σίμο.

Ακολούθησε επίσκεψη και στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, με τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο να υποδέχεται τη Σερβική αντιπροσωπεία, ενώ αργότερα υπήρξε συνάντηση με στελέχη του Επιμελητηρίου Λάρισας.

«Στοχεύουμε στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο λαών στον εκπαιδευτικό τομέα, ενώ σημαντική είναι η ανάπτυξη των σχέσεων και στον οικονομικό τομέα», τονίστηκε κατά τη διάρκεια των επαφών από τον Β. Προβελέγγιο, πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας στην γειτονική χώρα, ενώ επικεφαλής της πολυμελούς Σερβικής αντιπροσωπείας είναι οι κυρίες Biljana Kojovic, υφ. Παιδείας της Σερβίας και Vera Milanov, εκπρόσωπος του Δήμου Βελιγραδίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ