ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Επίσκεψή Κύπριων αγροτών  την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στη Ραψάνη. Οι κύπριοι αγρότες, μέλη της Νέας αγροτικής κίνησης Κύπρου συνοδεύονταν από την υπεύθυνη του γραφείου αγροτικού χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δήμητρα Γάκη .

Οι Κύπριοι αξιοποίησαν το μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 14-20) που αφορά την διαβίου εκπαίδευση των αγροτών μέσω ανταλλαγών και πραγματοποίησαν την εκπαιδευτική τους εκδρομή .Ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη Ραψάνης και στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης από την κ. Πανταζή , για το κρασί και τα αμπέλια της Ραψάνης μίλησε ο παραγωγός και μέλος του Τ.Σ. Ραψάνης Κλαδισιος Νίκος.

Οι αγρότες επισκέφτηκαν επίσης παραγωγούς ακτινιδίων της περιοχής του Κάτω Ολύμπου, ενημερώθηκαν για την δυναμική αυτή καλλιέργεια της περιοχής και την ομάδα παραγωγών ,  από τον  Σωτηρίου Λάμπρο , τοπικός σύμβουλος Πυργετού και αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΠΕΠΤ και το Γκρίγκα  Νίκο,  αντιπρόεδρο Ο. Π. Ακτινιδίου αγροτικού συνεταιρισμού Πυργετού .

Επίσης επισκέφτηκαν και  τα Αμπελάκια για να ενημερωθούμε για το κάστανο από τα μέλη του νέου αγροτικού συνεταιρισμού Αμπελακίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ