ΜΕ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ Ν/Σ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Κλιμακώνει τη δράση του ενάντια στο αναπτυξιακό ν/σ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποίησε νέο δυναμικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με φοιτητές, ανέργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους να εκφράζουν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές προθέσεις,

που όπως τονίστηκε «πλήττουν μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες».

Χαιρετισμούς απηύθυναν μέλος του ΔΣ της ΣΤΕΦ του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας και εκπρόσωπος του Φοιτητικού Συλλόγου Βιοχημείας, καθώς και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Δασεργατών σε Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στα Δασαρχεία, η οποία διάβασε και ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ στην κεντρική του ομιλία ο Γιώργος Τσούγκρας, μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ, σημείωσε πως «το μαχητικό συλλαλητήριο δίνει ακόμη μία αγωνιστική απάντηση απέναντι σε αυτό το  νομοσχέδιο- οδοστρωτήρα της κυβέρνησης για μισθούς και δικαιώματα».

«Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει τώρα πίσω το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες», τόνισε ο ομιλητής ανακοινώνοντας τη διοργάνωση νέου συλλαλητηρίου την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στον ίδιο χώρο.

«Έχουμε ευθύνη να φτάσουμε παντού σε κάθε χώρο εργασίας να μεταφέρουμε αυτά που ετοιμάζουν για να μας καταδικάσουν στη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με συνδικάτα δεμένα χειροπόδαρα. Να μην μείνει κανείς χωρίς να γνωρίζει το μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν. Καλούμε τα σωματεία με κάθε τρόπο, με στάσεις εργασίας με γενικές συνελεύσεις, να ενημερώσουν τους συνάδελφους στους χώρους δουλειάς. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων στους δήμους, τους υγειονομικούς που προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 23 του μήνα. Απαντάμε με νέο συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 23 Οκτώβρη, στις 7:00 το απόγευμα ξανά εδώ στην Κεντρική Πλατεία, την προηγούμενη της ημέρας ψήφισης  στη Βουλή», κατέληξε ο κ. Τσούγκρας, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ