ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΚΥΛΙΑ

Σαφές μήνυμα καταδίκης από τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας Χρ. Μανώλη

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας Χρήστου Μανώλη, ο οποίος με αφορμή δημοσίευμα της σελίδας που αφορούσε σε παράπονα για κυνήγι λαγού από πολυμελείς ομάδες με τη χρήση δεκάδων σκυλιών πήρε ξεκάθαρα θέση κατά της ενέργειας κάνοντας λόγο για «κατάντια»

και χαρακτηρίζοντάς την «δολοφονία».

«Οι πληροφορίες έχουν φτάσει στον σύλλογο και αφορούν κυρίως την ευρύτερη περιοχή των Γόννων», επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της σελίδας ο πρόεδρος, σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο είναι τελείως έξω από τη φιλοσοφία του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας.

«Πρόκειται για κατάντια και οργανωμένη δολοφονία όταν 15-20 άτομα με δεκάδες σκυλιά στήνουν “παγάνα” σαρώνοντας κυριολεκτικά μια ολόκληρη περιοχή, ενώ σίγουρα μέσα από τέτοιες πρακτικές κανείς δεν μπορεί να ευχαριστηθεί την κυνηγετική διαδικασία» τόνισε στο paidis.com ο Χρ. Μανώλης, ευελπιστώντας πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που θα εκλείψει μετά και την ξεκάθαρη θέση του συλλόγου.

«Σεβασμός στη φύση, το θήραμα και τις περιουσίες των ανθρώπων είναι το μότο του συλλόγου μας και τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες προσβάλλουν όλους και φυσικά καταδικάζονται», κατέληξε ο κ. Μανώλης, θεωρώντας πως οι απαράδεκτοι θα σταματήσουν τη δράση τους μετά και τη διάσταση που πήρε το όλο θέμα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ