ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Λαρισαίων και η Διεύθυνση Αθλητισμού, «Περπάτησαν για την Ελευθερία», στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε

το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Σκοπός της δράσης «Walk For Freedom» είναι η αφύπνιση του κόσμου για την έκταση του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα καθώς και για την αναγκαιότητα να εκλείψει η  σκληρή εκμετάλλευση που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας. Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι σκλάβοι στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία, ενώ σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας (Global Estimates of Modern Slavery, 2017).

Αξίζει να σημειωθεί πως το “Walk For Freedom” δεν είναι μια πορεία διαμαρτυρίας, αλλά μια δράση στην οποία τα άτομα περπατούν σε μια σειρά σιωπηλά, εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σήμερα παγιδευμένοι στη σύγχρονη δουλεία.

“Η δράση αποτελεί μια ευκαιρία για την πόλη της Λάρισας να πάρει θέση ενάντια στο αόρατο αυτό έγκλημα στο όποιο καθένας μας είναι συμμέτοχος, έστω και άθελά του. Από τα χωράφια και τα φανάρια, στους οίκους ανοχής ή στον δρόμο, μέχρι τα κλειστά σπίτια, τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα θύματα εμπορίας ανθρώπων βρίσκονται δίπλα μας και αυτό μας αφορά όλους!”, σημειώνουν οι διοργανωτές, ενώ οι συμμετέχοντες διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, ενώ παράλληλα μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό που αφορούσε στο human trafficking και τις Κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων.

Θυμίζουμε πως για οποιαδήποτε πληροφορία ή ανώνυμη καταγγελία για περιστατικό εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα υπάρχει διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων και το τετραψήφιο νούμερο 1109.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ