ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λάρισα.

Νεολαίοι, μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, του ΝΑΡ, του ΚΚΕ (μ-λ), της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας αλλά και πρόσφυγες που διαμένουν στην πόλη και ανάμεσά τους πολλά παιδιά με πανό, συνθήματα και σημαίες καταδίκασαν την εισβολή εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε Κούρδους και Σύριους που δοκιμάζονται.

“Η εισβολή του τουρκικού στρατού στο Συριακό Κουρδιστάν με την προτροπή των ΗΠΑ και την ανοχή της ΕΕ και όλων των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών, είναι ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος των λαών της περιοχής της Μ. Ανατολής. Είναι μια νέα πράξη σε ένα πόλεμο που κρατάει χρόνια, γιατί η γεωπολιτική σημασία της περιοχής και τα πετρέλαια της αποτελούν διαχρονικά το μήλο της έριδος και αντικείμενο της ιμπεριαλιστικής λαφυραγώγησης.
Μετά τον πόλεμο στην Συρία που δημιούργησε εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένους, έρχεται η σειρά των Κούρδων μαχητών/τριών”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Αντιρατσιστική, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ