100 ΜΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΓΡΑΦΕΙ η Στέλλα Μπίζιου*

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τέλος στις διαχωριστικές γραμμές του τεχνητού διχασμού, από τον οποίο τρέφεται πολιτικά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, και να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα, αποτέλεσμα της Συμφωνίας Αλήθειας που προηγήθηκε

των εκλογών.

Εκατό μέρες μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ στέκεται μπροστά στον ελληνικό λαό παρουσιάζοντας απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα, έχοντας ξεδιπλώσει τα πρώτα βήματα της πολιτικής της στρατηγικής. Η ΚΟ της ΝΔ έχει ψηφίσει τα πρώτα, σημαντικά νομοθετήματα της νέας κυβέρνησης στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας και προσήλωσης στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο που έχει ανάγκη η χώρα.

Ήδη:

Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά, ενώ  ο φορολογικός συντελεστής για τα χαμηλά εισοδήματα πέφτει από το 22% στο 9%. Στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% και στα μερίσματα από το 10% στο 5%, κάτι που προβλέπεται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, ο οποίος έχει κατατεθεί στη Βουλή. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, εκδώσαμε έντοκα γραμμάτια με αρνητικό επιτόκιο, ενώ είμαστε έτοιμοι να αποπληρώσουμε το δάνειο της χώρας στο ΔΝΤ.

Βάλαμε τέλος στα capital controls παρέχοντας επιτέλους το απαραίτητο οξυγόνο στις επιχειρήσεις, τις τράπεζες αλλά και τους πολίτες. Αναστείλαμε για τρία χρόνια το ΦΠΑ στις οικοδομές και παρέχουμε έκπτωση 40% στις δαπάνες για την αναβάθμιση των κτιρίων, με στόχο την τόνωση της αγοράς ακινήτων. Δημιουργήσαμε ένα πιο ευνοϊκό σύστημα 120 δόσεων, δίνοντας μια σημαντική, ευκαιρία στους Έλληνες πολίτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Καταργήσαμε το άσυλο της βίας και της ανομίας στα Πανεπιστήμια, παραδίδοντας τους χώρους της ανώτατης εκπαίδευσης στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας.

Επαναχαράξαμε την εθνική στρατηγική της χώρας για το περιβάλλον, θέτοντας ως βασικό μας στόχο τη γρήγορη απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού μίγματος της χώρας μέχρι το 2028, ενώ απασφαλίσαμε την «βόμβα της ΔΕΗ», την οποία είχε ενεργοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Βάλαμε τέλος στις μεγάλες ουρές της ντροπής των καρκινοπαθών και των χρονίως πασχόντων από βαριές ασθένειες, οι οποίοι στέναζαν έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, χορηγώντας τους πλέον τα φάρμακα από τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία.

Αποδώσαμε στους δικαιούχους 66.000 νέες συντάξεις χηρείας που είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ψηφίζουμε σε λίγες μέρες το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της χώρας με το οποίο καλούμε όλο τον πλανήτη να επενδύσει στην Ελλάδα. Απλουστεύουμε τις διαδικασίες και τις αδειοδοτήσεις, καθιερώνουμε τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη με χρήσεις γης και θεσμοθετούμε την Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, επιτυγχάνοντας την πραγματική σύζευξη της οικονομίας με τη διπλωματία.

Καταθέτουμε άμεσα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, βάζοντας τέλος στην ατιμωρησία.

Στο μεταναστευτικό λαμβάνουμε μέτρα για την επιτάχυνση της διαδικασίας της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία.

Όλα τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα μιας επιμελούς κυβερνητικής προετοιμασίας από μια παράταξη που έρχεται, για μια ακόμη φορά, να εκπληρώσει το χρέος της απέναντι στην πατρίδα και στους Έλληνες σε μια δύσκολη στιγμή.

Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και απόλυτο σεβασμό στις κοινοβουλευτικές και δημοκρατικές διαδικασίες, με πίστη στις δυνάμεις του Έθνους, ενεργοποιούμε όλους τους Έλληνες ώστε η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει ξανά σε μια Ευρώπη που θα μάχεται για το κοινό συμφέρον των λαών της και θα θέσει οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα πειράματα των λαϊκιστών δημαγωγών.

Ο δρόμος θα είναι ανηφορικός και δύσκολος. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πράξει το χρέος της στο ακέραιο.

*Η Στέλλα Μπίζιου είναι δικηγόρος, Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ