ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ – ΟΥΤΕ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Σε άμεση εφαρμογή όσων προβλέπονται με τη νέα Συμφωνία για τις βάσεις, τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της περιλάλητης επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Atlantic Resolve», καταφτάνει στον Βόλο νέα φουρνιά αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Ένα τμήμα από αυτούς θα διεκπεραιωθεί από το λιμάνι προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, προς ό,τι ονομάζουν οι Αμερικανοί ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων, κυρίως απέναντι στη Ρωσία. Άλλωστε η Ελλάδα – ήδη από την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – λειτουργεί με το χρίσμα των Αμερικανών, ως «κράτος ανάσχεσης» της επιρροής Ρώσων και Κινέζων στην Ευρώπη. Το υπόλοιπο τμήμα της (ελικόπτερα, τάγμα της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ) θα παραμείνει για μήνες στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας για «συνεκπαίδευση», με ελληνικά πληρώματα, ακριβώς όπως έγινε και πέρυσι τέτοιο καιρό με τάγμα της 4ης αμερικανικής ΤΑΞΑΣ. Με αυτόν τον τρόπο ο Βόλος και η ευρύτερη περιοχή αξιοποιείται τώρα και ως κόμβος διεκπεραίωσης των αμερικανικών δυνάμεων προς άλλες τοποθεσίες.

Η περιοχή της Θεσσαλίας μαζί με τις υπόλοιπες πόλεις που υπάρχουν βάσεις μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμου, για τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς και τα σχέδιά τους. Την ίδια στιγμή, όμως, με βάση τον χάρτη των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών γίνεται και “μαγνήτης” επιθέσεων, κάνοντας έτσι το λαό μας στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που μαίνονται σε όλη την περιοχή, για τη μοιρασιά της λείας στην Ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς της, τις σφαίρες επιρροής.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, πως η πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή είναι αβάσιμοι και ανιστόρητοι. Το επιβεβαιώνει αυτό άλλωστε και η επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία που ξεκίνησε μετά το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ κάνοντας ορατό τον κίνδυνο ανάφλεξης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή .

Εξίσου επικίνδυνη είναι και η επιχειρηματολογία περί ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας από τη διαμονή στην περιοχή μας των Αμερικανών στρατιωτών. Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι στη λογική του “Καλώς ήρθε το Δολάριο – μετατροπή σε Τρούμπα της πόλης”. Ο λαός μας όμως δεν τσιμπάει σε τέτοιες λογικές. Γνωρίζει καλά πως η μετατροπή της περιοχής σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο δεν φέρνει “οφέλη” στον λαό. Τα μόνα “ανταλλάγματα” είναι αυτά που προσδοκά η αστική τάξη για την αναβάθμισή της, ενώ για το λαό η “πληρωμή” είναι ακόμα μεγαλύτεροι κίνδυνοι από τα σχέδιά τους με θύματα τους λαούς κι αυτό σημαίνει νέοι πόλεμοι, φτώχεια, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους. Κερδισμένοι θα είναι εκείνα τα τμήματα του κεφαλαίου που θα επωφεληθούν από τις ενεργειακές και άλλες επιχειρηματικές συμπράξεις, οι οποίες μεταξύ άλλων παραδίνουν τον δημόσιο πλούτο της χώρας σε εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στην πράξη επιβεβαιώνεται πως η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, την ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων, χτυπάει το απεργιακό δικαίωμα και τα άλλα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και εμπλέκει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.

Το ΚΚΕ καλεί τους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να ξεσηκωθούν ενάντια στην παρουσία των αμερικάνικων στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή. Μέσα από τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων να δώσουν μαχητικό αγώνα για :

  • Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή και σε όλη την χώρα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι Αμερικάνοι φονιάδες είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή μας!          Yankees go home!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ