ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΖΕΣΘΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στη γιορτή Κάστανου στα Αμπελάκια απηύθυνε χαιρετισμό ο Βασίλης Κόκκαλης 

Στην 3η Γιορτή Κάστανου στα ιστορικά Αμπελάκια παρέστη ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης δήλωσε πως «είναι μεγάλη χαρά να πραγματοποιείται μία αγροτική γιορτή εδώ στα Αμπελάκια, στον τόπο όπου γεννήθηκε το συνεταιρίζεσθαι στη χώρα μας. Και το λέω αυτό γιατί ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την τελευταία τετραετία, δεν είχαμε μόνον να αντιμετωπίσουμε τα βάρη από ένα αμαρτωλό παρελθόν με τις συνεταιριστικές στρεβλώσεις που δημιούργησε ένα δαιδαλώδες και χαλαρό θεσμικό πλαίσιο, αλλά και να βάλουμε τις νέες, υγιείς και στέρεες βάσεις για ένα σύγχρονο συνεργατικό μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και θα βοηθήσει αγρότες και προϊόντα να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές, φέροντας ευημερία και ανάπτυξη στον τόπο.

Έτσι, ενισχύσαμε την εξωστρέφεια πολλών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, ενώ παράλληλα προσπαθήσαμε χρησιμοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που είχαμε στα χέρια μας σε μία εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, να εργαστούμε και στον κρίσιμο τομέα των υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό, είχα την χαρά ως υφυπουργός τον περασμένο Μάιο να εντάξω στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης το έργο της κατασκευής ταμιευτήρα στη θέση «Λιβαδότοπος», ένα έργο που θα αρδεύσει μεγάλη έκταση των Αμπελακίων και όχι μόνον.

Είμαστε εδώ, καθημερινά, στο πλευρό των αγροτών, να δίνουμε μαζί τους τη μάχη για να λύνουμε προβλήματα και να δίνουμε σ’ εκείνους που συνεχίζουν αδιάκοπα να δουλεύουν και να παράγουν, τα εφόδια που χρειάζονται για να προχωρήσουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ