ΌΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι της Ελασσόνας
Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας, που αποτελείται από κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, ξαναχτυπά!

Ετοιμάζονται να κάνουν για ακόμα μια φορά ένα συνέδριο παρωδία! Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας  η πλειοψηφία των εν λόγω συνδικαλιστών αποφάσισαν να κάνουν εκλογοαπολογιστικό συνέδριο στις 27 Οκτώβρη 2019. Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας της ΔΑΣ, ζήτησε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στα πρακτικά των σωματείων-μελών του ΕΚ Ελασσόνας για να μπορέσει να γίνει η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους και να εξασφαλιστεί ένα συνέδριο γνήσιων αντιπροσώπων των εργαζομένων. Η πλειοψηφία της διοίκησης όχι μόνο το αρνήθηκε αλλά δεν παρουσίασε ούτε καν κάποια πρόταση  για το μητρώο των εκλεγμένων αντιπροσώπων. Δηλαδή λίγες ημέρες πριν πραγματοποιηθεί το συνέδριο δεν έχει γίνει γνωστό ούτε πόσοι και ποιοι είναι οι αντιπρόσωποι που θα συμμετέχουν, ούτε  από ποιά σωματεία εκλέχθηκαν και πότε, αν έγιναν κανονικές εκλογές σ’ αυτά, αφού δεν υπήρξε σκοπίμως καμία ενημέρωση, ούτε επικύρωση των αντιπροσώπων. Φυσικά δεν υπήρξε ούτε διοικητικός, ούτε οικονομικός απολογισμός όπως οφείλει να εγκρίνει η διοίκηση και να παρουσιάσει στο συνέδριο των αντιπροσώπων. Είναι φανερό ότι η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ακολουθεί κατά γράμμα τις τακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, ως γνήσιο τοπικό παράρτημα. Θέλουν ένα συνέδριο «κεκλεισμένων των θυρών» μακριά από τους εργαζόμενους, για να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς στην διοίκηση κατά πως τους βολεύει, για να συνεχίσουν να κάθονται στο σβέρκο των εργαζομένων της περιοχής και να κρατούν σε πλήρη αδράνεια το Εργατικό Κέντρο. Για να εξασφαλίσουν ένα Εργατικό Κέντρο πλήρως ευθυγραμμισμένο με τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών.

Η συγκεκριμένη πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας, που αποτελείται από κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, όχι μόνο δεν έχει να επιδείξει εδώ και πολλά χρόνια καμία αγωνιστική, διεκδικητική δράση για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων, αλλά έχει μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, σε «μαγαζί» που οργανώνει σεμινάρια διαχειριζόμενο πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Από την άλλη πλευρά οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ στο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας και ορισμένων σωματείων, οι οποίοι συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, ήταν οι μόνοι παρ’ ότι μειοψηφία, που όλα τα προηγούμενα χρόνια προσπαθούσαν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να οργανώσουν την πάλη τους για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, αποκαλύπτοντας τον βρώμικο ρόλο των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας, για αυτό βρίσκονταν μόνιμα στο στόχαστρό τους με συκοφαντίες και αντικομμουνισμό.

Οι εργαζόμενοι και κάθε τίμιος συνδικαλιστής στο Εργατικό Κέντρο και στα πραγματικά σωματεία της Ελασσόνας, δεν πρέπει να επιτρέψουν να συνεχίζεται επ’ άπειρον αυτήν η άθλια κατάσταση, με τις νοθείες και την μετατροπή του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας, σε στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να κάνουν πέρα τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς «συνδικαλιστές», να οργανωθούν και να συμμετέχουν στα σωματεία τους, να εκλέξουν μέσα από κανονικές εκλογές αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και όχι τα τσιράκια της εργοδοσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Καλούμε τους κανονικούς αντιπροσώπους των σωματείων να μην επικυρώσουν νόθους αντιπροσώπους που θέλει να μπάσει η ηγετική ομάδα των συνδικαλιστών της πλειοψηφούσας παράταξης στο συνέδριο για να ελέγχει το Δ.Σ. Να επιβάλλουν ένα Συνέδριο πραγματικών αντιπροσώπων των εργαζομένων κι όχι ένα συνέδριο παρωδία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ