ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σε κοινή συνεδρίαση βρέθηκαν μετά από πολλά χρόνια η Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας  και το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 με σκοπό να συζητηθούν θέματα, που αφορούν στον γεωτεχνικό χώρο

και να συναποφασιστεί χρονοδιάγραμμα δράσεων για το επόμενο διάστημα.

Οι δύο φορείς αποτέλεσαν και αποτελούν Σύμβουλοι της Πολιτείας και συγκεκριμένα των δήμων του Νομού Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας  σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας  τους. Στόχος τους είναι  πάντα η προάσπιση των συμφερόντων των Γεωπόνων και των Γεωτεχνικών, καθώς και η ανάδειξη προβλημάτων, που αφορούν στον Γεωτεχνικό – Αγροδιατροφικό χώρο γενικότερα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιαννακός  τόνισε  ότι το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο  και ο Γεωπονικός Σύλλογος ήταν σε πλήρη ταύτιση απόψεων και θέσεων από την ημέρα ίδρυσης του Συλλόγου έως και  σήμερα και είναι ευχή όλων να συνεχιστεί αυτή η αγαστή συνεργασία.

Ως νέος Πρόεδρος και εκπροσωπώντας το καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο θέλησε να επισημάνει το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στις σημερινές δύσκολες χρονικά συγκυρίες για τον κλάδο.

Ο δε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου  κ. Ντογκούλης τόνισε ότι είναι τιμή για το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο να έχει ως βασικό του συνεργάτη  τον Γεωπονικό Σύλλογο σε όλες του τις δράσεις εντός του Νομού Λάρισας και όχι μόνο.

Πρόσθεσε ότι ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας  είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος Γεωπονικός Σύλλογος της χώρας και αναμφισβήτητα ο πιο δραστήριος και ότι τελευταίες διοικήσεις  του Συλλόγου ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη των δράσεων και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει προσπάθεια και για την δικής τους πορεία.

Υπογράμμισε ότι θεωρεί δεδομένη την επιστημονική συμβολή του συλλόγου σε οποιοδήποτε θέμα προκύψει στο επόμενο χρονικό διάστημα και όσον αφορά στο κοινό  χρονοδιάγραμμα οι δύο φορείς αποφάσισαν την διενέργεια τριών εκδηλώσεων στο επόμενο τρίμηνο και μιας μεγάλης εκδήλωσης στα μέσα του 2020.

Παράκληση της διοίκησης και των δύο φορέων είναι η υποστήριξη και η συμμετοχή των επιστημόνων συναδέλφων στα όργανα των φορέων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ούτως ώστε να αναβαθμιστεί το επιστημονικό και κοινωνικό προφίλ, το οποίο λόγω κακών πολιτικών συνθηκών τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί υποβάθμιση .

Τέλος προαναγγέλθηκε η δημιουργία κοινών ομάδων εργασίας με πρώτες την ομάδα ενημέρωσης και δημιουργίας προτάσεων για τη νέα ΚΑΠ και την ομάδα κατάρτισης  σχεδίου για τις περιοχές NATURA της Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν:

Για την  Δ.Ε. του  ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε. :

Ντογκούλης Δημήτριος                          Πρόεδρος

Ζτρίβας Σπυρίδων                                  Αντιπρόεδρος

Γρουσόπουλος  Κωνσταντίνος                 Γενικός Γραμματέας

Ντάκης Δημήτριος                                 Ταμίας

Κυργιάκης Γεώργιος                               Μέλος

Αποστολίδης Κοσμάς                             Μέλος

Παναγούλης Χρήστος                             Μέλος

Ράπτης Χρήστος                                     Μέλος

Για το Δ.Σ. του Γεωπονικού  Συλλόγου  Ν. Λάρισας :

Γιαννακός Κωνσταντίνος                                  Πρόεδρος

Ρωμανόπουλος Γεώργιος                                 Αντιπρόεδρος

Ζαχαρής Αλέξανδρος                                      Ταμίας

Γραβάνης Αθανάσιος                                       Μέλος

Κατσής Θεόδωρος                                           Μέλος

Παναγούλης Χρήστος                                      Μέλος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ